Els serveis mínims garantiran el transport de pacients que requereixin serveis d’hemodiàlisi o oncologia i en les urgències

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a plantilla del sector de les ambulàncies comença aquest dilluns una vaga de quatre dies. Del 9 al 12 de setembre, protestaran contra la reducció d’un 9,2% a les nòmines.

Una mesura que, des del seu punt de vista, és il·legal perquè no està inclosa a les clàusules dels contractes de concessió pública. Això, després que els sindictas i la patronal ACEA no hagin arribat a un acord tot i la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Segons va explicar a elBrugers José Maria Rubio, membre del comitè d’empresa de Transport Sanitari de Catalunya a Viladecans, la queixa més important és que “la Generalitat té la intenció de retallar unitats en el proper concurs de transport sanitari, tant al servei urgent com en el no urgent”.

Rubio va advertir durant les accions reivindicatives que es van duur a terme a l’agost, que “els plans del govern català és treure 77 unitats de tot Catalunya, el que suposarà que les unitats de transport urgent trigaran més en arribar als llocs de la urgència i les unitats de transport no urgent també trigaran més en portar els pacients als seus domicilis o a les seves visites o consultes externes”.

Els serveis mínims decretats durant aquesta vaga han de garantir el transport en els casos d’urgències i en el d’aquells pacients que requereixin serveis d’hemodiàlisi o oncologia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here