També es votaran dues propostes d’ERC sobre el tercer CAP de Gavà i la reobertura d’urgències en cap de semana a la localitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]‘Hospital de Viladecans mantindrà aquest 2013 les 13.000 intervencions quirúrgiques de l’any anterior, segons va explicar el director de l’institut Català de la Salut, Joaquim Casanovas, en una reunió amb els professionals del centre al mes de juliol.

L’ICS va fer públic aleshores un comunicat on es deia que  l’Hospital “ha de mantenir la seva activitat en constant diàleg i col·laboració amb els altres centres de la zona i, en especial, amb l’Hospital de Bellvitge”.

La ciutadania de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans, les poblacions directament afectades, han estat mobilitzant-se davant el centre en els darrers mesos, per mostrar el seu rebuig als plans de la conselleria que aposten per catalogar i devaluar el centre a simple hospital bàsic.

Mobilitzacions recolzades també per els sindicats CCOO i UGT, la Federació Comarcal d’AV Baix (FAVBaix), i partitis polítics com el PSC, ERC i ICV-EUiA.

Avui 12 de setembre, la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya decidirá el futur d’aquest centre.

La Comissió també té prevista la discussió de 2 propostes més que afecten al Baix Llobregat, presentades pel Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya, i que es refereixen principalment a Gavà i a la zona delta.

Una proposta per per reobrir el servei d’urgències nocturnes al CAP Gavà, i una altra per a la creació d’un nou centre d’atenció primària, per donar servei a la conurbació urbana que conformen Gavà Mar  i Castelldefels Platja.

Segons el portaveu municipal d’ERC Gavà, Andreu Pérez Lorite, “aquest paquet de propostes s’ha d’enmarcar en les prioritats que ERC es va marcar al començar la legislatura”.

Segons Pérez Lorite, “es tracta que el Parlament deixi ben clar, davant del govern de la Generalitat, quines han de ser les prioritats per a la ciutat  de Gavà”, i posa especial èmfasi en la qüestió de l’Hospital de Sant Llorenç (Viladecans).

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here