La presentació de “La ciutat de fang, una mirada reveladora de la catàstrofe” serà aquest dijous 19 de setembre a les 19h al Castell de Cornellà, en el marc de l’aniversari dels fets

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a nit del 20 de setembre de 1971 el riu Llobregat va inundar els barris d’Almeda, Centre i Riera de Cornellà. L’aigua va entrar a la ciutat a 80km/h i va superar els dos metres d’alçada. 20.000 veïns i veïnes es van veure directament afectats i 6.300 cases van quedar destrossades.

Jordi Fort va ser dels pocs veïns que va retratar la catàstrofe i les seves conseqüències. Sense ell saber-ho, les seves fotografies es van convertir en la mirada de tot un poble. Ara en Jordi no pot veure. La seva mirada s’ha velat però no els seus records.

Amb el testimoni de tres generacions, el documental destaca el valor d’allò perdut i d’allò que perdura: l’esperit de superació de tota una ciutat. Una ciutat que es va esculpir de fang, però no es va desfer.

Isaac Cañizares, un dels autors del film, destaca: “Hem volgut explicar un desastre com la riuada del 71, a través del valor de les coses que l’aigua es va emportar, com ara les fotografies. Aquests objectes formen la nostra identitat i si desapareixen, s’esborra una part de la nostra vida”. Amb aquest documental, “intentem mostrar que la memòria de les persones no es pot censurar”, afegeix.

El documental compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i s’inclou en el programa de foment de les arts audiovisuals Concèntrica. Mirades fora d’òrbita.

La ciutat de fang és un documental produït per Fuera de Campo, un col·lectiu local de creadors audiovisuals, que es dedica a la realització de pel·lícules, documentals i altres projectes artístics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here