Aquest divendres i dissabte es programen dues representacions de l’obra del compositor collbatoní

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a música d’Amadeu Vives tornarà a sonar als carrers de Collbató amb les dues representacions de l’òpera “Maruxa” que Cor Nelius ha programat per al divendres 20 i el dissabte 21 de setembre a les 21 h a la plaça del Molí de l’Oli.

L’esdeveniment servirà també per a donar a conèixer la proposta del calendari de l’homenatge al mestre Amadeu Vives amb motiu del retorn de les seves restes al municipi que el va veure néixer.

L’obra, una òpera lírica en dos actes estrenada al 1914 al Teatre de la Sarsuela de Madrid, compta amb la direcció musical de César, amb Daniel Casas dirigint el cor i amb la direcció escènica de Laura López.

Pel que fa als principals personatges Íngrid Ustrell i Vanessa Villanueva donen vida a Rosa i Maruxa respectivament mentre que en els papers masculins trobem a Dani Casas i a Francisco de Borja Martínez interpretant els papers de Pablo i Antonio.

Les entrades anticipades, amb un descompte de 2 €, poden adquirir-se al Bar la Torre, a la farmàcia i a la papereria Paperam. El preu en taquilla serà de 12 € amb descomptes per a menors, jubilats i aturats.

Amadeu Vives i Roig (Collbató, Baix Llobregat, 18 de novembre de 1871 – Madrid, 2 de desembre de 1932)

Fou un compositor i escriptor català, conegut fonamentalment per la seva obra lírica, d’entre la que cal destacar les sarsueles Doña Francisquita i Bohemios, considerades com unes de les cimeres del gènere.

Amb Lluís Millet va fundar l’any 1891 l’Orfeó Català. Va compondre també obres corals de gran difusió i repercussió popular, com L’emigrant o La Balanguera.

La seva vida es va desenvolupar entre Barcelona i Madrid, i en ambdues ciutats va gaudir de veritable fama i veneració. Persona de gran cultura, va deixar diversos assaigs sobre temes d’estètica de la música.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here