També es farà càrrec de finançar els municipis que no compleixin els requisits per acollir-se al pla estatal de proveïdors. Diversos representants del món local han reaccionat valorant positivament la noticia però acollint-la “amb reserves”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat que la Generalitat utilitzarà el FLA per eixugar abans de final d’any els 600 MEUR que deu als ajuntaments.

És més, Ortega ha apuntat que ja hi ha programades 619 transferències a ajuntaments per valor d’un terç del seu deute, que rebran aquests recursos abans d’acabar el setembre. Això val de moment pels ajuntaments, però encara s’ha de veure si també és vàlid per altres ens locals.

Fins ara, el FLA no es podia fer servir per pagar el deute de les administracions autonòmiques amb el món local.

El Govern també es farà càrrec de finançar els municipis que no compleixin els requisits per acollir-se al pla estatal de proveïdors.

Reaccions des del món local (ampliable a mesura que es facin declaracions)

Josep Mayoral. Secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Granollers

Mayoral, ha acollit “amb reserves” l’anunci de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que la Generalitat pagarà abans de finals d’any la pràctica totalitat del deute que té amb els ajuntaments.

És per això que els socialistes asseguren que fiscalitzaran “que realment sigui així” en els mesos que queden de 2013.

Mayoral ha expressat el seu escepticisme assegurant que hi ha una gran diferència entre el deute reconegut per la Generalitat, 600 milions, i el deute” real, que supera llargament els 1.200 milions d’euros”.

Lluís Tejedor. Alcalde del Prat. ICV-EUiA

Per a Tejedor, l’anunci d’Ortega “és una bona notícia”, a l’espera que la Generalitat el compleixi efectivament.

En el cas de l’Ajuntament del Prat, la Generalitat li deu entre 9 i 10 milions d’euros.

Cal especificar, ha afegit Tejedor, que es tracta de diners que deuen empreses públiques com l’Agència Catalana de l’Aigua o l’empresa encarregada de les obres del metro.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here