A les 10:30h aproximadament s’iniciava la declaració del pare del futbolista, i a les 11h arribava el jugador blaugrana, aclamat a l’entrada i a la sortida del jutjat. El seu advocat diu que ha quedat provada la seva “escassa voluntat defraudadora” i que que pare i fill tenen una gran interès per “regularitzar la seva situació amb l’agència tributària”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l pare del jugador del Futbol Club Barcelona Lionel Messi, Jorge Horacio Messi, ha arribat primer al jutjat d’instrucció número 3 de Gavà, una mica abans que el seu fill que havia estat citat una hora més tard per la jutgessa instructora del cas.

Ambdós estan imputats per un presumpte delicte de frau fiscal a Hisenda per valor d’uns quatre milions d’euros en concepte d’IRPF pels ingressos corresponents als seus drets d’imatge entre els anys 2007 i 2009.

Segons sosté el fiscal, el frau va ascendir a 1.059.398 euros el 2007, de 1.572.183 euros el 2008 i de 1.533.092 euros en el 2009.

El jugador del Futbol Club Barcelona Lionel Messi arribava pocs minuts abans de les onze del matí acompanyat pel seu germà Rodrigo als Jutjats de Gavà, on l’esperaven desenes de veïns del municipi que l’han rebut amb aplaudiments i crits d’ànims.

La citació judicial del futbolista ha aixecat una gran expectació mediàtica i la seva arribada ha estat seguida per més d’una cinquantena de reporters i periodistes de mitjans d’aquí i l’estranger, especialment argentins.

El pare del jugador ha marxat sense fer cap declaració a la munió de mitjans de comunicació que han intentant arrencar-li algunes paraules abans de pujar al cotxe, mentre el seu fill ja estava declarant davant la jutgessa des de les dotze del migdia.

El futbolista del Futbol Club Barcelona Lionel Andrés Messi ha abandonat poc després de la una del migdia els jutjats de Gavà i ha estat fortament aclamat per centenars de curiosos, la majoria nens, aplegats a l’entrada. Tal com havia fet instants abans el seu pare, Jorge Horacio Messi Pérez, ha marxat sense atendre els nombrosos mitjans -alguns estrangers- que l’esperaven a les portes de la seu judicial.

L’advocat de tots dos, Cristóbal Martell, sí ha parlat per remarcar que les declaracions han evidenciat la seva “escassa voluntat defraudadora” aportant “dades” i “magnituds econòmiques”. La família té un gran interès en “regularitzar la seva situació amb l’agència tributària”.

Dins el jutjat (ampliada)

El pare del jugador del Futbol Club Barcelona Lionel Messi, Jorge Horacio Messi, ha desvinculat en la seva declaració davant la jutgessa l’astre argentí de qualsevol presumpte delicte de frau fiscal, segons fonts judicials.

El pare del futbolista ha explicat a la magistrada que ell mateix era el responsable de la gestió tributària dels ingressos del jugadors i dels derivats de l’explotació dels drets d’imatge del jugador.

Poc després, Lionel Messi ha ratificat la versió del seu pare i ha assegurat a la jutgessa que ell es limitava a jugar a futbol i que els assumptes relacionats amb els seus ingressos els havia delegat al seu pare.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here