El centenari dels Gegants i els espectacles de foc han marcat la Festa Major de Sant Miquel 2013 que s’ha tancat amb gran èxit de participació i sense incidents destacables. La climatologia ha respectat totes les activitats i tant les entitats com la ciutadania s’han bolcat en una festa memorable

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]G[/dropcap]ran quantitat de gent als carrers i places de Molins de Rei per gaudir de desenes d’activitats de tot tipus. Des del pregó fins al castell de focs, aquesta ha estat la tònica dominant de tota la Festa Major de Sant Miquel 2013.

La Festa ha servit per consolidar les activitats tradicionals i per adornar-les amb els històrics actes de celebració del centenari dels Gegants Vells, en Miquel i la Montserrat, i dels 25 anys dels Gegants Nous, en Bernat i la Candelera.

Una Festa Major que s’ha tancat sense incidents remarcables, més enllà dels episodis de petites cremades produïdes durant els espectacles de foc. Concretament la Creu Roja va haver d’atendre a 26 persones per cremades que en 8 casos es van derivar al Centre d’Assistència Primària o a altres centres hospitalaris per a una millor atenció. En la immensa majoria de casos han estat cremades lleus.

L’alcalde i regidor de cultura, Joan Ramon Casals, ha volgut felicitar a “tota la bona gent de Molins de Rei que des de les entitats ha contribuït a organitzar una de les millors Festes Majors que es recorden”, però també ha tingut paraules d’agraïment pels “veïns i veïnes que han sabut gaudir de la festa amb tant entusiasme com respecte”.

Per Casals “aquest any teníem més i millors activitats però concentrades en menys temps, però això que inicialment ens preocupava ha acabat servint per millorar la qualitat del programa i situar el llistó a un nivell molt alt”.

De la seva banda, el 1er tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha destacat també “el bon dispositiu organitzatiu municipal que ha permès el normal desenvolupament de les activitats”. Unes activitats que per Paz, “han estat més obertes a més persones i a més barris gràcies als canvis que darrerament s’han anat introduint a la festa”.

Convé recordar que en els darrers anys s’ha desplaçat del calendari la Cursa de Sant Miquel, s’han introduït activitats del programa en barris com La Granja o el Canal, s’ha recuperat la plaça Catalunya com a escenari del pregó i l’oferta cultural nocturna s’ha diversificat per fer-la atractiva a més col•lectius.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here