Els grups parlamentaris del PSC, ICV-EUiA i PP, han registrat una proposta de resolució per instar a la Generalitat a convocar una reunió per informar als municipis de l’àrea d’influència de l’hospital de la situació de l’equipament; i han exigit al govern que aclareixi de manera urgent la situació de l’hospital de Viladecans amb els alcaldes dels municipis afectats

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Hospital de Viladecans és el centre sanitari de referència per una població de 185.000 habitants, de les localitat baixllobregatines de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent.

La generació d’incerteses sobre el possible tancament de l’hospitalització i serveis de l’hospital, han fet que els veïns i veïnes, alcaldes, regidors i regidores, i el personal de l’Hospital; reclamin informació sobre la situació actual d’un dels equipaments sanitaris més importants del Baix Llobregat.

Des del 2008, existeix un projecte d’ampliació de l’Hospital i diverses resolucions parlamentàries instant al Govern de la Generalitat a la seva execució.

L’Hospital de Viladecans fou pioner en cirurgia sense ingrés des del 1990 i el 1992 amb la Unitat de Diagnòstic de Dia, i per als grups que han presentat la resolució, aquest ha de continuar essent hospital de referència vinculat amb l’Hospital de Bellvitge, dins la xarxa cooperativa de centres del Baix Llobregat.

La Central de Resultats de 2012 indica que l’activitat de l’Hospital de Viladecans té bons indicadors de qualitat, eficiència, satisfacció i fidelitat. Amb un índex d’hospitalitzacions totals de 9.276, 4.800 quirúrgiques i 3.079 intervencions sense ingrés amb una complexitat casemix de 0,86, té una valoració de la ciutadania del 8.3, la fidelitat del 87,5% i el 98,8% es senten en bones mans.

La iniciativa presentada pels grups PSC, ICV-EUiA i PP, demana convocar, amb caràcter d’urgència, una reunió del Conseller de Salut i els alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat, per informar de la continuïtat de l’Hospital de Viladecans com a hospital de referència i traslladar aquests acords a través d’una circular a tots els i les professionals que hi treballen.

També s’insta a l’habilitació d’una partida necessària en el proper pressupost de la Generalitat per a la redacció definitiva del projecte executiu de l’Hospital , que adapti les necessitats fixades del Pla funcional i les actuals necessitats del territori.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here