L’entitat denuncia una reducció desmesurada de les subvencions relacionades amb la dependencia i avisa que amb aquesta situació, no pot garantir la continuitat dels serveis que ofereix i de la seva plantilla

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a partida destinada a la prestació per dependència baixa un 46’7% al 2014. Així s’ha acordat des de l’Estat espanyol. Segons l’executiu de Mariano Rajoy, aquesta reducció s’explica per la partida extra de més de mil milions d’euros inclosa en aquest 2013 per afrontar obligacions pendents d’anys anteriors relatives a les cotitzacions de cuidadors no professionals.

Aquesta notícia s’ha rebut amb enuig per part dels responsables de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFABAIX).

AFABAIX denuncia una reducció de subvencions de prop del 60% des de l’inici de la crisi i relacionades amb la dependència, i assegura que la retallada en serveis sanitaris, així com la disminució d’ajudes a les famílies, ha augmentat la demanda del centre. C

Cada vegada són més les persones que sol·liciten qualsevol dels seus serveis, especialment, el de centre de dia per atendre malalts d’alzheimer.

L’entitat pateix per mantenir els seus serveis i la seva plantilla de professionals. Una de les seves iniciatives és la desfilada solidària d’aquest diumenge per recaptar fons.

La  XI edició de la desfilada “La memòria està de moda” de Cornellà de Llobregat, que tindrà lloc el dia 6 d’octubre a les 18:30h a l’Auditori d ‘aquesta ciutat, i que consistirà en una mostra de les noves tendències de moda que les principals marques, facilitades pels comerços de Cornellà, ens deparen per la temporada Tardor-Hivern 2013.

La voluntat d’AFABAIX és, com cada any, fer una passarel·la popular, amb la col·laboració de les empreses i comerços d’on es trova la seva seu, Cornellà, als qui ofereixen una nova oportunitat de promoció i publicitat en aquests temps difícils.

La recaptació d’aquest acte serà destinada al manteniment del “Centre ALOIS II d’Estimulació Global i Descàrrega Familiar per a malalts d’Alzheimer” de Cornellà, que constitueix un important recurs per a les famílies afectades per la malaltia d’Alzeimer.

Els i les models, com en totes les anteriors edicions, seran persones representants de la ciutadania que col·laboraran de forma desinteressada ens aquest acte. Per comprar les entrades us podeu adreçar al centre Aloïs de Cornellà (Avda. Línia Elèctrica, 13 baixos), al Consell de la Dona de Cornellà (93.474.28.41) i a la tenda Cristina Complements (691.223.060).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here