Ha arribat la tardor i torna el LOLA, el Festival de Teatre del Baix Llobregat Nord, que organitza Tramateatre i l’Ajuntament d’Esparreguera amb la complicitat dels municipis veïns. El LOLA porta el nom de l’actriu Lola Lizaran, esparreguerina i còmplice de la història teatral del país i de molts creadors a qui va donar suport

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’humor té una gran presència en l’art actual com a resultat d’una disposició artística que fa que l’autor, lluny d’identificar-se amb el ‘‘geni-creador’’, mantingui una actitud més aviat subversiva davant aquesta figura i la seva activitat.

L’obra dels artistes presents al LOLA i en la mostra LOL utilitza l’humor, no com a temàtica, sinó com a recurs. Treballen amb la ironia, l’absurd o la sàtira per confrontar a l’espectador amb la crua realitat que, darrerament, no fa gens de gràcia.

A través de l’humor, els artistes no només mostren una forma d’enfrontar-se a la seva creació i al món, sinó també una nova actitud vers el paper de l’artista i l’art dins la societat. L’art ha de crear mites o desmuntar-los? L’obra ha de ser un objecte o una acció? El públic ha de ser espectador o part activa d’un projecte?

El LOLA, nascut el 2003 a Esparreguera, fa anys que volta pels pobles com Martorell i a Sant Andreu de la Barca en aquesta onzena edició. Ens porta als teatres i sales que tenim a prop de casa, més a prop del que ens podem imaginar. O sigui que, envaïm els teatres, exhaurim les localitats, escodrinyem l’art …

Gaudim-ne!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here