“Un dia a la Uni” és un programa del Campus del Baix Llobregat de la UPC que té com a objectiu acostar la universitat a alumnat de secundària a través d’uns tallers didàctics. Les noies i els nois han tingut l’oportunitat de viure i veure la universitat, conèixer els àmbits de recerca de les escoles del campus (ESAB i EETAC) i tenir una experiencia molt útil a l’hora de triar el seu futur acadèmic i professional

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa activitat rep el suport de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia), i aquest 2013 hi passaran uns 1200 joves estudiants de secundària, una part important d’ells de la comarca del Baix Llobregat.

Des del 2007 la UPC al Baix Llobregat desenvolupa un programa de foment de les vocacions científiques i tecnològiques  que s’ha anat concretant amb diversos programes. Mart 21 n’és un exemple clar, però també altres com el “Tast de Ciència i Tecnologia”, “Tecnologies per un Món Millor”, “Dones i Carreres Tècniques”  i la programació de cursos de formació per professorat de secundària.

Des de fa 6 anys, doncs, prop de 4500 alumnes de Catalunya han realitzat alguna activitat al Campus. El programa compta amb el suport i la complicitat de diversos ajuntaments de la comarca, de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal del Baix Llobregat i de la FECYT.

Tot plegat un treball col.lectiu per ajudar a generar vocacions en els àmbits estratègics de les enginyeries, sectors clau per la societat del futur, i a presentar la ciència com a quelcom proper, quotidià i bàsic.

Ahir, l’alumnat de quatre instituts de la localitat baixllobregatina d’El Prat de Llobregat, va poder gaudir d’aquest “dia a la uni”. Nois i noies de 1r de Batxillerat, van viure un dia farcit d’activitats vinculades amb el món de la tecnologia i la biologia. Així doncs, dividits en diferents grups, van assistir a tallers com “Sensors i la seva aplicació a la vida quotidiana”, “Simulació de vol: descobreix l’aviació volant amb el C172 de l’EETAC”, “Anàlisi de la qualitat de l’aigua”, “Els residus orgànics: què són, d’on venen? què en podem fer?”; i també van poder visitar la Biblioteca del Campus.

Alumnes de l'Institut Baldiri Guilera del Prat al simulador de vol de l'EETAC
Alumnes de l’Institut Baldiri Guilera del Prat al simulador de vol de l’EETAC

La Coordinadora de Batxillerat de l’Institut Baldiri Guilera del Prat, va explicar a elBaix.cat que “aquestes activitats són molt profitoses per als alumnes, perquè els ajuden a decidir quin volen que sigui el seu futur universitari, en un moment en què hi ha moltíssima oferta formativa”.

El progama compta amb un web on es poden sol.licitar activitats: www.upc.edu/cienciatec-pmt

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here