El festival es celebrarà desl 29 d’octubre al 2 de novembre, commemorant els 40 anys que el teatre molinenc la Peni, va veure néixer l’embrió del Festival actual

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]na programació que ens deixa xifres espectaculars: més de 220 pel·lícules rebudes de tot el món, de les quals només 12 formaran part de la Secció Oficial Competitiva. 3 Premiers europees, 2 premiers espanyoles i 2 de catalanes. Prop de 180 curtmetratges arribats a la 12a edició del Concurs de Curts, més de 330 micro-relats…

Enguany fa 40 anys de la primera vegada que el Teatre de la Peni, va veure néixer l’embrió del Festival actual, i l’organització considera que no podrien tenir millor cartell per celebrar-ho.

D’entrada les 5 pel·lícules que faltaven per completar la programació d’aquest 2013:

THE DEMON’S ROOK (James Sizemore, 2013) Dimonis, zombies, poders sobre-naturals, bruixeria, i una dosis enorme de creativitat són els ingredients de The Demon’s Rook. Realitzada amb un pressupost molt baix, la proposta s’aparta bastant dels tòpics del gènere. És una evolució del cinema Gore de sèrie B, amb un tractament de la fotografia molt intel·ligent. Si l’aprenent del diable arriba algun dia a la terra, seguirà les passes d’aquesta opera prima

HATCHET 3 (BJ McDonnell, 2013) Si alguna cosa caracteritza la saga de Hatchet, és sens dubte la fusió entre acció, comèdia i sang i fetge. Adam Green, director de la primera i productor de les dues següents, ha sabut donar la seva pròpia personalitat a la sèrie. Un perfecte final de festa per al Festival, on veurem enfrontar-se a Victor Crowley (el nostre assassí) a la seva nèmesi…

THE PENNY DREADFUL PICTURE SHOW (Nick Everhart, 2013) La Penny està trista perquè cap amic vol venir a veure pelis amb ella. Per això quan n’aconsegueix uns quants, ho donarà tot perquè gaudeixin… Alternant segments de curts amb un fil conductor sensacional, aquesta peli aconsegueix enganxar l’espectador. Sens dubte una de les pelis de ‘segments’ més originals del moment. Tota una premier europea per al Festival.

FOUND (Scott Schirmer, 2013) Un noi molt curiós, uns pares molt protectors, i un germà boig. La pel·lícula més transgressora, independent i arriscada del Festival, ens arriba directe del cinema indie nord-americà. Tant el director, com els actors ens fan entrar de ple en el paper del germà petit de la família. Si l’any passat us va agradar I am bad, found un semblarà excel·lent.

SAFARI (Darrell Roodt, 2013) El found fotage d’aquest any, no el protagonitzen zombies, ni posseïts, ni tampoc fantasmes o esperits emprenyats… el protagonitzen animals africans. Diferent en tots els sentits, ens arriba la primera peli sud-africana de tota la història del Festival. Tensió real, moments d’asfíxia, i sobretot una dosi de frescor en el gènere. Una altra de les premiers europees d’enguany.

JURAT 2013 El quart membre del Festival, i convidat especial per aquest 2013, és el carismàtic realitzador canadenc Éric Falardeau. Director de diversos curtmetratges, la seva pel·lícula Thanatomorphose, es va endur el primer premi del Festival l’edició passada. L’Éric ens acompanyarà durant tot el Festival, on a més presentarà l’edició espanyola en DVD de la seva opera prima.

RETROSPECTIVA 2013 Com sabeu, la Retrospectiva d’aquest any consta de 4 pel·lícules que simbolitzen el lait motive del 2013, la censura en el cinema de gènere. Evidentment fer una selecció de només 4 títols entre tantes i tantes pelis que han patit els diferents censors del moment, s’ha fet espectacularment difícil. Però almenys, en donarem una bona representació, sobretot perquè per fi, al Festival, ens podem treure una espineta. Els títols són:

DAWN OF THE DEAD (George A. Romero, 1978) MEN BEHIND THE SUN (Tun Fei Mou, 1988) A SERBIAN FILM (Srdjan Spasojevic, 2010)

Precisament amb A Serbian Film, s’obrirà el Festival el dimarts dia 29 d’octubre, amb una taula rodona prèvia per parlar de la censura, on, entre altres hi haurà en Julian Richards, cap de vendes internacionals de la distribuïdora del film, Jinga Films.

La quarta i darrera peli de la retrospectiva, és la clàssica sessió sorpresa de la marató de les 12 Hores, de manera que el seu títol no quedarà desvetllat fins la nit del dissabte dia 2 de novembre.

PROGRAMACIÓ 2013

DIMARTS 29 D’OCTUBRE

17 H  FOUND (Secció Oficial) 20.30 H  SAFARI (Secció Oficial) 22 H  A SERBIAN FILM (Retrospectiva)

DIMECRES 30 D’OCTUBRE

17.30 H DAWN OF THE DEAD (Retrospectiva) 19.30 H  DEMOND’S ROOK (Secció Oficial) 21.30 H  2/11 DÍA DE LOS MUERTOS (Secció Oficial)

DIJOUS 31 D’OCTUBRE

17.30 H  MEN BEHIND THE SUN (Retrospectiva) 19.30 H  ACROSS THE RIVER (Secció Oficial) 21.45 H  DISCOPATH (Secció Oficial)

DIVENDRES 1 DE NOVEMBRE

17 H  LOS INOCENTES 20 H  SEMIFINAL CONCURS DE CURTS 22 H  FINAL CONCURS DE CURTS

DISSABTE 2 DE NOVEMBRE

20 H  12 HORES DE CINE DE TERROR AMB

THE PENNY DREADFUL PICTURE SHOW SAVAGED VHS 2 SORPRESA MON AMI I AM A GHOST HATCHED 3

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here