Les Festes del Modernisme de la Colònia Güell recreen, en format de festa, aspectes de la vida quotidiana de la Colònia d’ara fa cent anys, mitjançant racons teatralitzats, actuacions musicals i altres elements lúdics. Aquest any la Festa del Modernisme gira a l’entorn de la qüestió del treball infantil a les fàbriques tèxtils

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l 1913 a la Colònia Güell vam rebre la visita del que en aquells moments ostentava el càrrec de president del Consejo de Ministros de España, el senyor Eduardo Dato. Fou el creador del Ministerio de Trabajo, i va posar en pràctica reformes socials i laborals importants, en especial la Ley sobre el trabajo de mujeres i menores (Ley Dato).

La Ley Dato admetia el treball de menors a partir dels 10 anys en el sector tèxtil, dels 16 anys en treballs subterranis, i dels 14 anys en treballs nocturns. A la fàbrica de la Colònia hi havia nens i nenes que iniciaven la seva vida laboral als 10 anys.

Per aquest motiu, durant aquest cap de setmana, la Colònia Güell fa un salt enrere fins l’any 1913, concretament fins la vigília del dia en què un grup de nens i nenes d’entre 10 i 12 anys comencen a treballar a la fàbrica. A més no hi faltaran les autoritats, les monges a la casa bressol, la dida i les bugaderes fent safareig.

Al Mercat Pagès hi trobareu els productes més saborosos; passegeu pels carrers de l’antiga fàbrica mentre sentiu anècdotes explicades per antics treballadors. I a més, exposicions, música i la Taverna del Modernisme per fer un most envoltats de personatges de fa 100 anys.

Consulta el programa d’activitats

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here