Després d’un procés llarg, la llibreria Els Nou Rals de Viladecans es reformula, es reinventa, es reestructura i finalment es reobre. I ho fa en forma de cooperativa de treball, apostant per l’economia social que representa: creure que unint forces els projectes es poden fer realitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l fet que un dels comerços més emblemàtics i estimats de Viladecans tanqués, va fer que la ciutadania es mobilitzés en una cash mob. Un acte de suport a la llibreria -especialment implicada en la vida cultural de la ciutat en els últims 30 anys- que va  aplegar més d’un miler de persones un dissabte del mes de març.

Els clients van organitzar una cash mob sorpresa, una convocatòria massiva perquè un dia a una hora tothom que vulgui vagi a consumir a una botiga per ajudar-la. Va ser la primera vegada que es duia a terme a Viladecans i al Baix Llobregat, una iniciativa com aquesta. De fet, el carrer Sant Joan 19 de Viladecans es va omplir durant tot el matí de persones que compraven llibres i que van voler donar suport a la llibreria.

Arran d’aquell moviment, la diada de Sant Jordi 2013 es va viure amb una alta participació de les entitats culturals de Viladecans: Els Nou Rals es van convertir una vegada més en el punt de trobada de la festa ciutadana. Però, finalment, la llibreria va haver de tancar el passat mes de juny, ja que tal com explicava aleshores el propietari Jordi Vicente, “la llibreria des del 2008 fins ara ha tingut una davallada del 40% de vendes, vaig obrir amb 23 anys i en faré 58 i he de prendre una decisió dràstica”

Ara, un grup de persones s’han engrescat a fer realitat el desig majoritari de la ciutadania de mantenir aquest espai cultural i comercial viu a la ciutat baixllobregatina. La llibreria es reobrirà aquest mes de novembre oferint una nova imatge i nous serveis.

Aquest nou projecte vol comptar amb el suport de la població, ja que neix com una aposta pel consum de proximitat, com un model del valor de la construcció social, que dóna identitat al col·lectiu que forma part d’un barri, d’un poble i d’una ciutat com
Viladecans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here