La Casa Llotja de Mar es va tornar a vestir de gala per retre homenatge a totes aquelles empreses que aquest any fan un aniversari rellevant (50, 75, 100, 125,150 i 175 anys). El marc va ser el tradicional Dia de la Cambra, que enguany ja arriba a la seva dissetena edició

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]és de noranta empreses de la demarcació de Barcelona van rebre el guardó que atorga la Cambra de Comerç en reconeixement al seu esforç i consolidació en el temps. La cloenda de l’acte va anar a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

En aquesta edició, set empreses del Baix Llobregat van rebre la placa commemorativa: Canon Espanya, S.A. i Casals Fonseca, S.A. totes dues del Prat de Llobregat, Colegio Santo Àngel, S.A. i Complementos Sanitarios, S.A., totes dues de Gavà, Maquinaria
Artes Gráficas Hartmann, S.L.U. de Cornellà de Llobregat., Monvado, S.A. del Papiol i Redejoc, S.L. de Collbató. Totes set fan cadascuna 50 anys d’activitat pública.

Enguany, de totes les empreses i institucions premiades, destaca el 125 aniversari de la Fira de Barcelona i el 150è de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.

El president de la Cambra, Miquel Valls, va afirmar la importància de l’emprenedoria: “Totes les empreses guardonades van ser creades per persones visionàries, plenes de coratge i amb molta fe en les seves possibilitats de negoci”. Valls va destacar la importància que per a la pervivència dels negocis tenen la innovació i la internacionalització. “El grau d’obertura de l’economia catalana a l’exterior ha estat, és i serà clau per garantir la pervivència dels negocis”.

En aquest sentit va defendre que “Catalunya no pot viure d’esquenes a Europa, però tampoc Europa pot viure d’esquenes a Catalunya. Qualsevol escenari de futur del nostre país haurà de passar per la pertinença a la UE”.

L’acte va comptar amb les intervencions del president de la Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, institució amb 125 anys d’història, i d’en Joan Torras, de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya amb 150 anys de presència a Catalunya.

En la seva intervenció, Artur Mas va agrair al president de la Cambra el suport de la institució “en època de fronts oberts”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here