La Sala de Plens de l’Ajuntament de la localitat baixllobregatina, va acollir aquesta setmana una nova presentació de la declaració del Centre d’Estudis Comarcals a favor del Baix Llobregat, en resposta a l’avantprojecte de Llei de Governs Locals de Catalunya proposada pel govern espanyol que té prevista la incorporació de només alguns municipis baixllobregatins a l’Àrea Metropolitana

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n fet que, segons el CECBLL comportaria un accés desigual als serveis i desequilibris territorials i fent perdre a la comarca la capacitat de planificació i d’intervenció.

El CECBLL defensa la integritat territorial de la comarca actual del Baix Llobregat, la seva singularitat i diversitat territorial, i ha iniciat una campanya de divulgació amb entitats cíviques, socials i culturals, al Consell Comarcal, els ajuntaments, sindicats, partits polítics i amb la ciutadania per articular una posició de conjunt en la defensa del reconeixement cívic i institucional de la identitat comarcal del Baix Llobregat.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde accidental de Vallirana, Jordi Urrea; el regidor de Cultura i Esports, Joan Manel Arrabal; la presidenta del CECBLL, Conxita Sánchez; Francesc Ollé, membre d’Amics de Vallirana i de la Junta del CECBLL; Gemma Tribó, historiadora i professora de didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona i membre de Junta del CECBLL; i Rafael Bellido, membre de Junta del CECBLL.

Actes com aquest s’aniran succeint arreu de la comarca, com ja es va anunciar en la presentación de la declaració a Gavà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here