(el restaurant Ona Nuit del Prat de Llobregat, forma part de la campanya)

  • La IV edició de Restaurants contra la Fam va començar el passat 15 de setembre amb l’apadrinament oficial del xef Mario Sandoval i a Catalunya el periodista i crític gastronòmic Pau Arenós. Amb una participació inicial de gairebé 600 restaurants l’edició anterior, finalitzarà el proper 15 de novembre, amb més de 800 establiments adherits aquesta campanya, dels quals 103 són a Catalunya.

 

  • La campanya Restaurants contra la Fam ha estat guardonada amb un dels “Premis Nacionals d’Hostaleria FEHR 2013” que lliura la Federació Espanyola d’Hostaleria: el Premi Empresa Hostalera Compromesa amb la Responsabilitat Social. Aquest va ser recollit per Mario Sandoval en representació dels hostalers i restauradores i Carmen Gayo, directora de Comunicació d’Acció contra la Fam, el passat 29 d’octubre en una gala que va tenir lloc en el Teatre Campoamor d’Oviedo.

 

  • Els xefs Mario Sandoval, Quique Dacosta i Enrique Sánchez triaran les millors receptes solidàries, d’entre les presentades al concurs que es llança avui per als establiments participants en la campanya, i premiaran als triats amb una experiència en els seus fogons.

 

“Per a mi anar a Kenya i conèixer els projectes de nutrició d’Acció contra la Fam ha suposat un abans i un després”, ha assegurat el xef i padrí de Restaurants contra la Fam, Mario Sandoval. “El que m’ha motivat a participar en Restaurants contra la Fam és el poder ajudar a través de la meva cuina”, ha reconegut el xef.

 

La suma d’un 45% de restaurants més respecte a l’edició anterior, arribant a superar els 800 establiments, mostra que és un projecte que il·lusiona al sector hostaler, que vol aportar la seva solidaritat a través de Restaurants contra la Fam”, ha afirmat Carmen Gayo, Directora de Comunicació d’Acció contra la Fam.

 

A Catalunya, participen a aquesta edició un total de 103 restaurants. A més, la campanya va rebre a 2012 el guardó “Esdeveniment Gastronòmic de l’Any” per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

 

Fins al 15 de novembre és possible participar en la campanya!

La participació és senzilla: els restaurants inscrits han triat un menú o plat solidari, del que destinaran entre 0,50 i 2 € a Acció contra la Fam. Per la seva banda, els clients interessats, quan acudeixin a qualsevol dels restaurants participants, només han de preguntar pel menú o plat solidari. A més, sense necessitat de sortir de casa, amb només un SMS amb la paraula FAM enviada al 28010 també s’estarà col·laborant amb l’organització. Tots els diners aconseguits amb aquesta campanya aniran destinats a la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició infantil als països amb índex de desnutrició més alts del món.

 

Concurs “Millors receptes solidàries

A partir d’avui els restaurants participants en aquesta campanya podran enviar la seva fitxa d’inscripció, recepta i la fotografia del plat preparat per a aquest nou concurs posat en marxa per l’ONG i la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR). El concurs, l’objectiu del qual és premiar les millors receptes i incentivar als professionals de la restauració pel seu suport a la lluita contra la desnutrició, presentarà tres especialitats: Bolets –categoria avaluada pel xef Mario Sandoval-, Arrossos –avaluada pel xef Quique Dacosta- i Porc Ibèric –avaluat pel xef Enrique Sánchez-. Els premiats en cada categoria gaudiran d’una experiència gastronòmica amb el xef que els hagi avaluat!

 

Més informació sobre el concurs en:http://restaurantes.restaurantescontraelhambre.org/actualidad-rch/ii-concurso-mejores-recetas-solidarias-2013/1128/

 

Dades d’interès sobre la desnutrició infantil

Actualment, més de 3 milions de nens moren cada any a causa de la desnutrició. Per només 1€ al dia, en 40 dies, Acció contra la Fam pot proporcionar el tractament nutricional i metge que necessita un nen en situació de desnutrició. Només un de cada deu nens desnodrits aconsegueix accedir a aquest tractament.

 

Coneix els establiments participants en Restaurants contra la Fam

 

Més informació sobre la campanya en: www.restaurantescontraelhambre.org

 

Descarrega el vídeo comunicat per a premsa de Mario Sandoval

 

Acció contra la Fam és una organització humanitària internacional i independent que combat la desnutrició infantil alhora que garanteix aigua i mitjans de vida segurs a les poblacions més vulnerables

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here