Les persones interessades en crear un cooperativa o en muntar una empresa d’economia social rebran tota la informació, assessorament i finançament necessari al centre Joan N. Garcia-Nieto de Molins de Rei. Aquest és el fruit principal del conveni signat la setmana passada entre el consistori baixllobrehatí i els representants de COOP57

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]Ajuntament oferirà espais municipals i altres recursos propis per estimular la creació de cooperatives i altres empreses del tercer sector.

L’assessorament i el finançament dels projectes anirà a càrrec de COOP57 (www.coop57.coop), una cooperativa de serveis financers i solidaris amb llarga trajectòria en aquest àmbit. Molins de Rei és el tercer ajuntament de Catalunya, i el primer del Baix Llobregat, en signar un conveni d’aquestes característiques després d’Arbúcies i La Llagosta.

El centre Joan N. Garcia-Nieto esdevindrà el punt de referència per aquelles persones que vulguin crear una cooperativa, és a dir, una empresa gestionada democràticament pels ses treballadors i en la que tots hi participen activament. Actualment les cooperatives a Catalunya, i segons dades de la Generalitat, ocupen més de 40.000 persones treballadores. En aquest nou punt d’atenció, personal de COOP57 donarà l’assessorament necessari per impulsar els projectes i oferiran línies de finançament de banca ètica.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va destacar que “una vegada més Molins de Rei està entre els municipis pioners amb una iniciativa tan interessant com necessària” i va assegurar que “aquest tipus d’acords i de treballs en xarxa son els que ens ajudaran a sortir de la crisi havent corregit molts dels errors als que ens hi van abocar”. Casals també es va mostrar convençut que “COOP57 trobarà a Molins de Rei molta gent de diferents sectors que veurà en el cooperativisme una fórmula interessant per crear ocupació i generar més i millors productes i serveis”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, va subratllar que “estem davant d’una oportunitat magnífica que convé aprofitar, perquè potenciar el cooperativisme des de l’àmbit local és una aposta segura que donarà bons resultats de forma immediata”. Paz també va aprofitar la seva intervenció per afirmar que “no podrem dir que hem sortit totalment de la crisi mentre el corcó de l’avarícia dels mercats no hagi estat substituït per la llavor sana de l’economia social”.

A Catalunya hi ha més d’un milió de persones associades a les 11.084 cooperatives registrades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here