Estan en alerta les ciutats baixllobregatines de Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà, Molins de Rei, el Prat, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans. La situació actual, amb una baixa capacitat atmosfèrica per a la dispersió de contaminants, fa aconsellable seguir determinades pautes. La Generalitat estudia apujar el preu de les zones d’aparcament i abaratir el transport públic

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] partir de la informació facilitada per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, que indica que a causa de la situació actual amb una baixa capacitat atmosfèrica per a la dispersió de contaminants, s’ha reactivat l’episodi de contaminació ambiental per òxids de nitrogen i partícules PM10.

Al cap de setmana, els límits contaminants van baixar i a partir de dilluns van tornar a augmentar, de manera que aquest dimarts els pics de contaminació tornen a ser elevats i s’acosten de nou als 200 mg de diòxid de nitrogen -límit de contaminació- a Barcelona i rodalies.

No s’estableix data per finalitzar l’episodi però la previsió meteorològica fa pensar que continuarà activat com a mínim fins dijous i en funció de com evolucioni l’anticló sobre Catalunya, segons han indicat fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat.

L’avís no comporta l’activació de cap pla d’emergència, però Protecció Civil sí que dóna a conèixer els consells que es detallen a continuació.

Grups de població especialment sensibles

Cal extremar les precaucions i la vigilància amb els grups de població especialment sensibles:

  • Els nadons i els nens són el grup amb major risc a l’exposició, especialment els nens quan són a l’aire lliure fent activitats físiques.
  • També qualsevol adult que faci activitats físiques prolongades a l’exterior.
  • Les persones amb malalties respiratòries com asma o bronquitis crònica.
  • Les persones amb malalties cardiovasculars.
  • La gent gran.

Consells d’autoprotecció:

  • No feu esforços físics prolongats a l’aire lliure.
  • Eviteu consumir tabac.
  • Reduïu l’estona que passeu en espais a l’aire lliure.

Consells per reduir els nivells de contaminació:

  • Eviteu els desplaçaments innecessaris amb vehicle motoritzat.
  • Utilitzeu el transport públic o el mitjà de transport menys contaminant.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here