Els índexs de diòxid de nitrogen han disminuït aquest dimecres però el protocol anticontaminació s’allargarà com a mínim fins demà

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]etze municipis de l’àrea de Barcelona continuen aquest dimecres amb elevats nivells de contaminació, entre ells onze del Baix Llobregat: Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Gavà, Molins de Rei, el Prat, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

No obstant, avui els índexs de diòxid de nitrogen han disminuït, per exemple a la zona de l’Eixample de Barcelona s’ha arribat a un màxim de 133 mg de diòxid de nitrogen i a l’Hospitalet s’ha registrat un pic de 110 mg, segons dades de la Direcció General de Qualitat Ambiental.

Malgrat l’activació del protocol, Jordi Pedrol, tècnic del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Feliu -un dels municipis directament afectats i capital de la comarca-; assegura que “els nivells detectats a Sant Feliu no arriben al llindar normatiu d’alerta i estan per sota dels registrats al centre de Barcelona”. Es tracta, per tant, d’una “situació moderada” i s’informa la ciutadania sobretot perquè “sigui conscient de la situació, sense alamar-se” i segueixi les recomanacions per reduir la concentració de nitrogen a l’ambient.

Així mentre estigui activat el protocol, el Departament de Territori i Sostenibilitat recomana seguir una sèrie de consells com deixar el transport privat i fer ús del transport públic, reduir la velocitat per evitar l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera, no realitzar activitats físiques a l’aire lliure i tenir cura de les persones més vulnerables als efectes de la contaminació atmosfèrica.

La contaminació atmosfèrica és la contaminació de l’aire ambient. Es produeix per la presència a l’aire de substàncies determinades en concentracions superiors a les naturals, que impliquen risc, dany o molèstia greu a les persones i altres éssers vius. També pot afectar diversos materials, reduir la visibilitat o produir olors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here