Les persones usuàries poden notificar a temps real incidències a la Guàrdia Urbana de manera àgil a través d’un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo. L’app’ s’ha elaborat amb la col·laboració de tots els cossos policials i permet als ciutadans traslladar a temps real avisos d’emergències o incidències

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Cornellà junt a l’empresa local Einsmer, han desenvolupat una pionera aplicació mòbil de seguretat, la primera d’aquest tipus que es posa en marxa a l’Estat.

Aquesta app neix de la voluntat del Consistori per seguir treballant en la millora de la seguretat ciutadana a Cornellà, una de les prioritats del govern municipal que queda reflectida al pressupost municipal de 2014, amb el manteniment de la dotació pressupostària destinada a les polítiques de prevenció i atenció directa als barris.

L’aplicació mòbil ha estat desenvolupada per l’empresa Einsmer-Pacto Generacional, en col·laboració amb els principals cossos de seguretat de l’estat: Guàrdia urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil de Cornellà. Aquesta és la primera vegada que es desenvolupa un aplicatiu en l’àmbit de la seguretat que compta amb la implicació dels diferents cossos, i que està connectada amb ells.

A més de facilitar el marcatge ràpid dels números habituals d’emergència i seguretat, l’app permet connectar de forma directa i a temps reals els ciutadans amb la Guàrdia Urbana, per traslladar avisos d’emergència o incidència a través d’un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo.

La nova aplicació mòbil es compon d’una part assistencial i d’una altra pedagògica. Amb l’objectiu de garantir la seguretat del ciutadà i facilitar el seu accés a emergències, compta amb un servei de marcació ràpida a tots els cossos de seguretat, a les ambulàncies i al 112. El servei, que es presenta en la primera pantalla de l’aplicatiu, està pensat per a facilitar la reacció de la persona davant d’una urgència que pot provocar l’oblit del número de telèfon de contacte. Es tracta d’una aplicació molt intuïtiva perquè sigui senzill utilitzar-la i accessible a tothom, amb l’objectiu de garantir la seguretat les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Contacte directe amb la Guàrdia Urbana

A part, els usuaris d’aquesta nova aplicació poden enviar incidències a la Guàrdia Urbana de Cornellà mitjançant un missatge de text, de veu, una fotografia o un vídeo. La informació, juntament amb la identificació personal i la seva geolocalització, arribarà al sistema informàtic de la Guàrdia Urbana, que actuarà segons el cas, bé directament o bé derivant la incidència als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

Pel que fa a la part divulgativa, l’aplicació també posa a disposició dels usuaris informació d’interès  com consells de prevenció del delicte (campanya d’estiu, de Nadal, per als comerciants…), avisos i alertes, seguretat vial i primers auxilis. Una informació que també està pensada per a utilitzar en els tallers formatius que es porten a terme a les escoles de la ciutat, amb les entitats o amb diferents col·lectius del municipi. Totes aquestes dades s’aniran actualitzant periòdicament segons la necessitat de les circumstàncies i les experiències que es vagin recollint.

L’app, que és gratuïta i està disponible per a Android i Iphone, és oberta i estarà en constant evolució i actualització gràcies al seu format híbrid. La podeu trobar seguint aquest enllaç: http://www.cornella.cat/ca/noticia.asp?pag=&id=5076&por=1&tf=ap

L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa una aplicació mòbil gratuïta de seguretat, pionera a Catalunya i Espanya, que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i ofereix als usuaris informació de resposta ràpida per a actuar en casos d’emergència.Aquesta app neix de la voluntat del Consistori per seguir treballant en la millora de la seguretat ciutadana a Cornellà, una de les prioritats del govern municipal que queda reflectida al pressupost municipal de 2014, amb el manteniment de la dotació pressupostària destinada a les polítiques de prevenció i atenció directa als barris.L’aplicació mòbil ha estat desenvolupada per l’empresa Einsmer-Pacto Generacional, en col·laboració amb els principals cossos de seguretat de l’estat: Guàrdia urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil de Cornellà. Aquesta és la primera vegada que es desenvolupa un aplicatiu en l’àmbit de la seguretat que compta amb la implicació dels diferents cossos, i que està connectada amb ells.

La nova aplicació mòbil es compon d’una part assistencial i d’una altra pedagògica. Amb l’objectiu de garantir la seguretat del ciutadà i facilitar el seu accés a emergències, compta amb un servei de marcació ràpida a tots els cossos de seguretat, a les ambulàncies i al 112. El servei, que es presenta en la primera pantalla de l’aplicatiu, està pensat per a facilitar la reacció de la persona davant d’una urgència que pot provocar l’oblit del número de telèfon de contacte. Es tracta d’una aplicació molt intuïtiva perquè sigui senzill utilitzar-la i accessible a tothom, amb l’objectiu de garantir la seguretat les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Contacte directe amb la Guàrdia Urbana

A part, els usuaris d’aquesta nova aplicació poden enviar incidències a la Guàrdia Urbana de Cornellà mitjançant un missatge de text, de veu, una fotografia o un vídeo. La informació, juntament amb la identificació personal i la seva geolocalització, arribarà al sistema informàtic de la Guàrdia Urbana, que actuarà segons el cas, bé directament o bé derivant la incidència als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

Pel que fa a la part divulgativa, l’aplicació també posa a disposició dels usuaris informació d’interès  com consells de prevenció del delicte (campanya d’estiu, de Nadal, per als comerciants…), avisos i alertes, seguretat vial i primers auxilis. Una informació que també està pensada per a utilitzar en els tallers formatius que es porten a terme a les escoles de la ciutat, amb les entitats o amb diferents col·lectius del municipi. Totes aquestes dades s’aniran actualitzant periòdicament segons la necessitat de les circumstàncies i les experiències que es vagin recollint.

L’app, que és gratuïta i està disponible per a Android i Iphone, és oberta i estarà en constant evolució i actualització gràcies al seu format híbrid.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here