Amb l’objectiu de defensar la integritat territorial del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Comarcals va organitzar el dimecres 11, al Centre Cívic Mas Lluí, la Declaració a favor de la comarca del Baix Llobregat

Es tracta d’un document en el qual es defensa la continuïtat de la comarca, en contraposició al projecte de llei de reforma dels governs locals de Catalunya de la Generalitat que suposaria la fragmentació del territori i la desaparició del Consell Comarcal. En aquest sentit, Conxita Sánchez, presidenta del CECBLL, va assegurar que “el Baix Llobregat sempre ha estat un territori amb riscos, la porta d’entrada al Barcelonès, però no podem passar a dependre de Barcelona perquè això suposaria allunyar tots els serveis de proximitat“. Alhora, Sánchez va considerar que la fragmentació del territori “debilitaria les nostres capacitats per fer front a la crisi“.

A l’acte van intervenir Gemma Tribó, historiadora i membre de la Junta del CECBLL qui va analitzar la història de la comarca del Baix Llobregat i va incidir en l’origen de la seva situació jurídico-administrativa. Van clouran la sessió el president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, així com l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José.

En acabar les intervencions es va procedir a la recollida d’adhesions de suport a la Declaració. Algunes de les entitats i col·lectius que signaran la declaració són els sindicats CCOO, UGT i USOC del Baix Llobregat, la delegació comarcal de PIMEC i la Cambra de Comerç, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes del Baix Llobregat, Òmnium Cultural del Baix Llobregat, Cinebaix, Unió de Pagesos, la Federació de Dones per la Igualtat i la Fundació Catalana de l’Esplai. Els suports recollits contra la llei es presentaran a tots els grups parlamentaris perquè tinguin present aquest posicionament en la tramitació de l’avantprojecte de llei.

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat ja va signar al mes de juny passat una declaració en defensa de la integritat territorial de la comarca en què es demanava al Govern català que tingués en compte la claredat i el posicionament unànime dels municipis del Baix Llobregat en la defensa de la continuïtat del Consell Comarcal. A més, reivindicava que la reforma dels governs locals de Catalunya es fes des del consens i amb la participació del món local.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here