Aquest mes de gener, la Diputació de Barcelona ha lliurat Informes d’Indicadors de Salut Local a diferents municipis del Baix Llobregat, amb dades actualitzades a 2012, i està previst que s’editin 18 informes més durant el mes de febrer

Els informes estan inclosos dins del projecte de Sistemes d’Informació en Salut de la Diputació, i tenen com a objectiu facilitar als responsables municipals dades sistemàtiques, fiables i rellevants per al coneixement de la salut local.

Els 18 municipis que ja han rebut l’Informe de Salut Local (ISL), amb dades actualitzades a 2012, són: Badalona, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, el Prat del Llobregat, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

El Servei de Salut Pública de la Diputació elabora aquest tipus d’informes des de l’any 2010 per als municipis de la demarcació de més de 10.000 habitants que ho sol·liciten.

L’informe és un instrument de gran potencialitat, que recull i analitza periòdicament, a partir de l’evolució de 90 indicadors al llarg dels darrers 10 anys, dades referents a l’estructura poblacional, la salut reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs, la mortalitat i la morbiditat atesa a nivell hospitalari (hospital d’aguts, sociosanitaris i de salut mental), de la població empadronada al municipi de referència.

Al mes de febrer s’editaran uns altres 18 informes corresponents a municipis d’entre 10.000 i 45.000 habitants. Així mateix, al llarg del primer semestre de l’any, personal tècnic de Salut Pública assessorarà i col·laborarà en la presentació dels resultats més rellevant dels ISL als tècnics locals i als responsables polítics dels municipis que ho desitgin.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here