La localitat baixllobregatina ha donat el tret de sortida aquesta setmana a unes jornades organitzades amb motiu de la commemoració dels 75 anys de l’ocupació franquista de la ciutat, el 25 de gener de 1939. Les jornades, que es duran a terme fins al 14 de febrer, inclouen dues conferències, una sessió de cine fòrum sobre la Serra de Terol, una exposició, així com una visita guiada pels espais de la Memòria Democràtica de Sant Feliu

La presentació i obertura de les Jornades va tenir lloc ahir dimecres 22, a l’Ateneu Santfeliuenc. En el marc d’aquest acte es va inaugurar la reposició de l’exposició “Els espais de la memòria democràtica a Sant Feliu”.

Avui dijous 23, els historiadors Jesús Penilla i M. Jesús Bono conduiran la conferència “El sorgiment dels feixismes i totalitarismes a Europa (cent anys de la Primera Guerra Mundial). La segona conferència de les jornades es farà el dimarts 28, a càrrec dels historiadors Josep M. Gelabert i Gemma Tribó, que debatran sobre “La Segona República: L’esforç col·lectiu per modernitzar la societat i les institucions públiques”.

En el marc de les Jornades, el dissabte 25 es farà una visita guiada pels espais de la Memòria Democràtica de Sant Feliu. La visita, de caràcter gratuït, es farà de 10 a 13 h. El punt de sortida serà l’Ateneu.

Les Jornades són una iniciativa de la Universitat Social Lliure Autogestionada (USLA), secció de l’Ateneu Santfeliuenc, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu i la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, el CineBaix i Fet a Sant Feliu.

Exposició al Palau Falguera

Lligat també a la commemoració dels 75 anys de l’ocupació franquista de la ciutat, el divendres 24, a les 20 h, s’inaugura al Palau Falguera l’exposició “La infància del PSUC (1936-1939). El retorn dels papers de Salamanca-Baix Llobregat”, organitzada per la Fundació Nous Horitzons.

D’altra banda, el diumenge 26, a les 18.30 h, l’Auditori del Palau Falguera acull el concert “Cançons de la Segona República”, on la cantant de fado Névoa, acompanyada de Mario Gas a la guitarra interpretaran tant temes que recorden el conflicte armat com altres cançons.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here