El martorellenc Llorenç Castelló (Barcelona, 1976) serà director de l’Escolania de Montserrat a partir del curs vinent. Castelló, que és l’actual segon director de l’Escolania, rellevarà Bernat Vivancos a partir de l’agost de 2014 com a director musical del cor

Castelló ha estat escolà de Montserrat i deixeble del Pare Ireneu Segarra, com ho és també Bernat Vivancos. Format en la direcció coral i amb l’experiència posterior en la direcció de cors, ha estat el màxim col·laborador de Vivancos en els darrers anys.

El propi Bernat Vivancos ha estat qui ha proposat el nom de Castelló com a successor seu en el càrrec, qui –segons Vivancos- “és un coneixedor sòlid de la realitat actual de l’Escolania”. Amb ell, afirma l’actual director del cor, “Montserrat assegura la continuïtat del projecte musical”. Bernat Vivancos ha estat el director del cor els darrers set cursos.

Llorenç Castelló té el títol superior de llenguatge musical i els estudis de composició i piano, realitzats al Conservatori Superior de Música del Liceu. És professor del Departament de Didàctica de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a l’Escolania de Montserrat. També és director de la Capella de Música de Montserrat, el cor d’homes que acompanya habitualment l’Escolania.

Onze martorellencs a l’Escolania

Martorell ha tingut un extens lligam amb el cor de Montserrat. Fins a onze martorellencs han format part de l’Escolania en diferents èpoques: Jacint Soler, Manel Arias, els germans Francesc Xavier i Joan Jorba, Xavier Soler, Xavier Pagès, Xavier Miró, Eduard Vila, els germans Oriol i Enric Guimerà i Víctor de León. Actualment no hi ha cap martorellenc a Montserrat, l’últim va ser fa tres anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here