El Museu del Prat treballa temes relacionats amb la història i el patrimoni de la ciutat

El Museu del Prat, al Prat de Llobregat va ser creat el 1962 a iniciativa de l’Ajuntament per tal de recuperar el patrimoni històric i natural del municipi.

Té la seu a la Torre Balcells, un edifici de mitjans del segle XIX que reunia l’ús agrícola amb el de casa d’estiueig, i forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

El Museu del Prat es traslladarà en els propers anys a un edifici de nova planta.

Exposició

El fons del museu es divideix en tres grans blocs: una àmplia col·lecció de material relacionat amb el passat agrícola i industrial del Prat; una col·lecció ornitològica, representativa de la riquesa faunística del delta del Llobregat; i un fons d’art contemporani que actualment compta amb tres-centes peces.

L’exposició permanent, remodelada el 1996, té com a eix vertebrador el procés de formació i transformació del delta del Llobregat.

Itinerari pel Delta del Llobregat

Entre els serveis educatius del museu, s’hi troben activitats que aprofiten els recursos que el mateix territori deltaic ofereix; des de visites a equipaments com el Centre d’Interpretació del Delta, fins a passejades per les Reserves Naturals.

Els objectius plantejats són: conèixer la riquesa ecològica del Llobregat i els usos que es fan d’aquest territori; generar actituds de respecte envers l’entorn; i despertar l’interès per la conservació del medi amb una implicació personal activa.

 

Més informació a http://www.patrimonicultural.elprat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here