Una gala que enguany va tenir una forta presència del Baix Llobregat, ja que la pel·lícula triomfadora de la nit  Los últimos días es va rodar en gran part a la comarca. A més, Món Petit de Marcel Barrena, protagonitzat per l’actor d’Esparreguera Albert Casals; va obtenir el Gaudí al millor documental. Enguany la plantilla de TV3 i dels Bombers van protestar a les portes del Barcelona Teatre Musical, on es va celebrar la gala

Els nominats, actors, patrocinadors, autoritats, representants institucionals i la Junta Directiva de l’Acadèmia del Cinema Català van desfilar aquest diumenge per la catifa vermella en la VI edició dels Premis Gaudí, els primers amb Isona Passola com a presidenta de l’Acadèmia. La gala se va celebrar per segon any consecutiu al Barcelona Teatre Musical i va ser presentada per Àngel Llàcer i el músic i compositor Manu Guix.

Les televisions de la Xarxa de Comunicació Local van retransmetre en directe la gala dels premis Gaudí. L’emissió del programa especial que va produir l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Xarxa Audiovisual Local i la col·laboració de Gestmusic Endemol. La gala havia de ser emesa en directe per TV3 però va coincidir amb la vaga dela plantilla, que van convocar aturades entre les dotze del migdia i les dotze de la nit de diumenge, en el marc de la vaga que es realitza a la corporació contra la fi del conveni col·lectiu i les retallades salarials i de personal.

Enguany, el Baix Llobregat va ser protagonista. La santjustenca Clara Segura s’alçava amb el premi a millor actriu secundària, per Tots volem el millor per a ella. La pel·lícula parla de la vida de la Geni, que un any després de patir un terrible accident de trànsit, està llesta per a reprendre la seva vida… o almenys és així com ho vol veure la seva família. El cert és que malgrat el seu esforç, la Geni se sent incapaç de complaure tothom: la vida que portava abans de l’accident ja no té cap interès per a ella, per què reprendre-la aleshores?
El desconcert que li produeix aquesta evidencia dóna pas a un comportament cada vegada més erràtic i a una única idea que comença a créixer dins seu: fugir.

Un film amb un equip artístic formidable, amb Nora Navas com a protagonista, i Clara Segura en el paper de GLÒRIA. També hi apareixen Valeria Bertuccelli, Pau Durà, Àgata Roca i Jordi Costa, entre d’altres.

També el cantant satnfeliuenc Joan Dausà es va alçar amb el triomf ahir a la nit, en el seu cas, a la millor música original per Barcelona, nit d’Estiu. Una pel·lícula sobre la nit del 18 d’agost de 2013, quan  el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat de Barcelona oferint un espectacle únic que no tornarà a repetir-se fins d’aquí varis segles. A cau d’orella o a viva veu, encara germinant o a punt de pansir-se, aquesta mateixa nit va haver-hi 567 històries d’amor; ells n’explicaren 6.

Dausà, que ha tingut molt èxit amb el seu primer disc Jo mai mai, està a punt de treure un segon treball.

Però la presència del Baix Llobregat no va acabar aquí. Los últimos días, la pel·lícula d’Àlex i David Pastor filmada en part als túnels i estacions de la línia L9 del metro al seu pas pel Prat., va aconseguir aquest diumenge el Premi Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana. Los últimos días és una pel·lícula d’aventures apocalíptica contextualitzada a Barcelona que tracta sobre què passaria si una misteriosa epidèmia impedís a la gent sortir a l’exterior. Una gent que té una por als espais oberts i es queda tancada en edificis, oficines, cases i estacions de metro.

I Món Petit dirigit per Marcel Barrena i protagonitzat per l’actor esparreguerí  Albert Casals, va rebre diumenge el Gaudí al millor documental. Món Petit narra el viatge de l’Albert Casals, junt amb la seva novia Anna, pel món, un periple que van fer sense diners ni equipatge i només amb una càmera amb la que van gravar les imatges. Aquest no és el primer viatge que ha fet l’Albert, qui va sofrir als cinc anys una leucèmia que el va prostrar en una cadira de rodes.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here