D’entre 16 i 25 anys, els i les joves formen part d’un programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil de Catalunya. L’impulsa l’Ajuntament de Martorell en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat i el subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu

Cursen especialitats formatives d’auxiliar de magatzem (3 persones), atenció sociosanitària a persones dependents en institucions (2 persones), auxiliar de perruqueria (1 persona) i operari depenent de fleca (1 persona).

La formació la realitzaran les tècniques del programa i professionals de cadascuna de les especialitats. Els i les participants durant el programa rebran orientació professional, tutorització i acompanyament a la inserció.

Pràctiques en empreses de la comarca

A banda de la formació professionalitzadora, també realitzaran de manera transversal formació en competències clau per a l’aprenentatge permanent com la comunicació oral i escrita, les competències digitals o la formació sociolaboral, i formació per a l’obtenció del graduat ESO/IOC (en el cas dels joves sense graduat).

Quan finalitzin la formació els alumnes completaran els coneixements a través de pràctiques en empreses facilitant la seva inserció al mercat laboral amb un seguiment tutoritzat. Alguns, fins i tot, podran accedir a un contracte laboral de sis mesos.

60 joves de la comarca

El projecte és adreçat a persones joves d’entre 16 i 25 anys, amb baixa qualificació que no disposen del graduat en ESO o malgrat que l’han obtingut, no han continuat amb els estudis abandonant el sistema educatiu, i inscrits en l’Oficina de Treball com a demandants d’ocupació.

En el projecte participen un total de 60 joves del Baix Llobregat, dels quals set són de Martorell, localitat impulsora del projecte.

L’objectiu del programa és millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral, combinant accions d’orientació, formació i l’adquisició d’experiència professional en empreses.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here