La delegació de SEO/BirdLife a Catalunya celebra el seu 60 aniversari amb una jornada d’anellament d’ocells oberta a tota la població per donar a conèixer el projecte conjunt de conservació de l’espai fluvial del riu Llobregat que duu a terme amb l’Ajuntament d’Abrera

Demà divendres 21, a les 17.30h, es farà una jornada de portes obertes a Abrera on es mostrarà el projecte i comptarà amb la participació de voluntaris, veïns, entitats i Ajuntament.

El punt de trobada serà a l’estació dels Ferrocarrils Catalans, des d’on és previst fer un recorregut de descoberta per les finques municipals de Can Morral del riu i Sant Hilari, on s’ha desenvolupat el projecte durant 12 anys.

Els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’un dels pares o tutors legals.

12 anys de conservació de l’espai fluvial

La col•laboració entre SEO/BirdLife i l’Ajuntament d’Abrera es va iniciar l’any 2002, gairebé en paral•lel al naixement de la delegació catalana de l’entitat ornitològica. El projecte consistia en l’estudi i seguiment de l’avifauna del riu Llobregat, i encara avui dia continua viu. Al llarg d’aquests anys el projecte d’Abrera ha anat engrescant tant voluntaris com professionals que han desenvolupat diferents tasques de seguiment i gestió, divulgació, etc. així com la participació de molts veïns del municipi en diferents jornades i activitats obertes al públic. Fruit de tota aquesta tasca d’estudi, i degut al bon estat de conservació de l’entorn, l’espai va ser inclòs dins de la xarxa Natura 2000, el conjunt d’espais protegits a nivell europeu.

Enguany, amb motiu d’aquesta commemoració, SEO/BirdLife ha volgut escollir el projecte abrerenc com a bon exemple de la conservació del territori i en agraïment a la tasca de socis, voluntaris, veïns i entitats.

SEO/BirdLife és l’entitat pionera de la conservació de la natura i la biodiversitat de l’Estat i compleix 60 anys des de la seva fundació el 1954, després de les primeres expedicions ornitològiques a Doñana del 1952. Al llarg d’aquests anys  ha treballat intensament per conservar els ocells salvatges i el seus hàbitats, realitzar estudis científics, difondre el coneixement, practicar educació ambiental, treballar en la cooperació internacional, impulsar programes de voluntariat ambiental, etc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here