La ciutat tornarà a degustar l’hortalissa tradicional del Parc Agrari

Demà dia 30 de març saludarem la 15 a edició de la Carxofada, Sant Boi degusta carxofes . Es tracta d’una les principals festes populars del nostre calendari que té la carxofa com a protagonista. Una dotzena de restaurants locals cuinaran plats amb aquesta hortalissa com a ingredient principal.

Enguany, coincidint amb el fet que Sant Boi forma part de la Ruta 1714 del Tricentenari, els visitants podran gaudir una tapa inspirada en la cuina del segle XVIII, època de Rafael Casanova. La festa està organitzada per l’associació de restauradors Degusta Sant Boi i l’Ajuntament.

Visites a Can Julià i portes obertes al Museu

La jornada aplegarà diverses activitats que s’aniran desenvolupant des de les 10 del matí fins al voltant de les 6 de la tarda. El públic assistent podrà fer visites guiades a la Masia Can Julià, inaugurada recentment com a Centre d’Interpretació del Riu Llobregat, i al Museu de Sant Boi, gratuïtament. A més, es lliuraran carxofes a les persones participants dins de la campanya Jo sóc Sant Boi, entre altres accions.

Menú “carxofer”

Tot i que aquestes i altres activitats s’aniran desenvolupant durant el dia, serà entre les 12 h i les 17 h quan es podran degustar els plats preparats especialment per a l’ocasió. Els restaurants Blanc i Negre, Cal Vitus, Diversus, Bavi Bistro, Escandalo Moncho’s, Il Pecatto di Cupido, La Superllesca, La Taverna del Zarko, Marimorena, Moncho’s Catering i la pastisseria Delícies d’en Joel presentaran propostes gastronòmiques originals i diverses. El menú de la Carxofada inclou 4 degustacions, postres i beguda i es pot adquirir per 10, €, si el tiquet es compra anticipadament a l’OMAP, als casals o als restaurants participants, i 12€, si es compra el mateix dia de la festa.

Les carxofes i els infants

Com a novetat, enguany està previst el taller infantil La carxofa de Sant Boi amb l’objectu d’apropar als nens i les nenes aquest producte típic de Sant Boi i el delta del Llobregat. Mitjançant un conte, la preparació d’una recepta i una gimcana de verdures, nens i nenes podran conèixer la riquesa nutricional de les carxofes i gaudir del seu gust.

Exhibició culinària i altres acitivitats

Per segon any consecutiu l’esdeveniment inclourà un “showcooking” amb el cuiner Pep Nogué, qui farà una exhibició de les seves habilitats culinàres. Com en anteriors edicions, també al matí estan previstes la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, la trobada de puntaires La Unió amb un concurs de puntes de coixí. Ja de cara a la tarda, hi haurà la ja tradicional exhibició de ball country, un concert del grup local Cucarachas Enojadas, xocolatada i exhibició de preparació de gintònics.

Venda de carxofes i batucada

Durant tot el dia la Cooperativa Agrària i Collita Pròpia s’encarregaran de la venda de carxofes als visitants del certamen i els Batucats de l’Ala d’animar amb les seves actuacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here