Benvinguts a una vida millor! Estrenem nova secció a elBaix.cat amb un article que de ben segur pot canviar la vostra vida. Des del Club Ciutat Diagonal volen convidar-vos a descansar, dormir i aixecar-vos millor a partir d’ara. És per això que us expliquen alguns trucs per aconseguir-ho, de la mà de Xavi Maynou; que amb més de 26 anys d’experiència en el món de l’activitat física, és actualment el responsable de fitness, gimnàs i àrea de salut del Club Ciutat Diagonal

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]abies que la millor posició per dormir és la de costat i amb un coixí entre cames? (foto titular)

Recomanada per metges i fisioterapeutes, aquesta posició ens permet descansar amb la columna vertebral alineada i treure pressions a l’articulació coxo-femoral. També és molt interessant per a reduir apnees del son o els roncs.

Durant la nit, mentre descansem, la nostra columna s’hidrata i fa una lleugera descompressió vertebral. Durant el dia, la columna vertebral queda sotmesa a compressions que fan que vagi perdent aquesta hidratació. Tant és així que al matí podem mesurar més que a la nit.

La pèrdua d’hidratació de la columna ve donada per totes les “agressions” a les que sotmetem la nostra columna vertebral durant el dia (aixecar-nos malament, posicions sedentàries i agafar pesos, entre d’altres).

Avui aprendrem a aixecar-nos pel matí amb la mecànica més recomanada posturalment per la nostra columna vertebral. Preneu atenció als fotogrames!

ComAixecarse1

ComAixecarse2ComAixecarse3Poseu el braç sota el cap fent la funció de coixí, mentre gireu el cos de costat i prepareu la mà davant del pit fent pressió al llit mentre el pes de les cames us ajuden a aixecar-vos.

Per altra banda, cal recordar que l’activitat física ens ajudarà a descansar millor. És molt important enfortir la musculatura de l’esquena, de la faixa abdominal i lumbar així com millorar la flexibilitat de tota la cadena posterior del nostre cos, en especial cames i glutis.

T’esperem al Club Ciutat Diagonal amb un ampli programa d’activitats dirigides i la nostra nova sala de fitness on trobaràs l’exercici a la teva mida per posar-te en forma i descansar millor!

Xavi Maynou Responsable de l’àrea de gimnàs i fitness, Club Ciutat Diagonal

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here