Sota el nom de “La represa d’un espai socialista de vocació majoritària i les seves implicacions”, es va celebrar el passat 21 de març  a les Cotxeres de Sants un acte que va reunir més de 500 persones , amb una nodrida representació de la comarca del Baix Llobregat amb presència de destacats membres de Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues, Cornellà, Sant Boi, El Prat, i l’ex-Primer Secretari de l’Agrupació Socialista de Molins de Rei, Manuel Monllaó, que en nom del col·lectiu “Socialisme Baix Llobregat” va intervenir en l’acte

En l’acte on es va reafirmar l’oposició a l’actual direcció del PSC es van sentir frases com la de l’ex-Primer Secretari del PSC (actual eurodiputat) Raimon Obiols qui va dir “El partit ha de canviar de direcció o sinó que canviï la direcció” tot afegint que “a Catalunya hi ha un sector que està reclamant poder defensar-se en el Dret a Decidir, nosaltres vam anar a les eleccions amb el compromís de defensar aquesta consulta, els diputats díscols es van mostrar ferms amb aquest compromís, la resta no”. Per la seva part,  l’ex-conseller Antoni Castells en la seva intervenció va afirmar que “avui no existeix una alternativa socialista. Aquest 21 de març ha de començar una nova primavera per al socialisme català” mentre que per la seva banda, l’ex-consellera Montserrat Tura va reclamar el naixement d’un moviment polític que defensi l’emancipació nacional i la justícia social.

El molinenc Manuel Monllaó en la seva intervenció va reclamar acabar amb les velles formes de fer política, demanant organitzacions basades en la pluralitat, en els ciutadans i els territoris com a eix de les seves prioritats, amb estructures de baix a dalt; així com també la definició del nou espai socialista i afegint-se a la crida feta per Raimon Obiols va demanar unitat entre tots els col·lectius presents a l’assemblea, concloent la seva intervenció exigint la constitució d’un moviment socialista i català, per a no decebre a tots aquells qui tenen posada la mirada i l’esperança en la nova primavera socialista, i amb la que presentar-se a les properes eleccions municipals per tal de diferenciar-se en la forma i amb els fets de l’actual direcció del PSC, reafirmant la seva posició envers al Dret a Decidir, i el necessari gir a polítiques radicalment d’esquerres per a fer front a la transformació social i política de Catalunya.

Per la seva banda, ahir l’alcalde de Cornellà i Secretari d’Acció Política del PSC, Antoni Balmón, va vaticinar que avui al Congrés dels Diputats “ningú es mourà de la seva posició” en el debat sobre el traspàs de la competència per fer un referèndum

El PSC vol mirar ja més enllà d’avui. El secretari d’Acció Política, Antoni Balmón, va demanar ahir que els governs d’Espanya i Catalunya estiguin ja pensant en què faran després del debat al Congrés sobre la petició de traspàs de la competència per fer un referèndum a Catalunya.

“Demà ningú es mourà de la seva posició. Ens preocupa el dimecres. Dimecres haurien d’aprofitat per conciliar legitimitat i legalitat, com diu la sentència del Tribunal Constitucional que es pot fer”, va sentenciar Balmón.

I és que per al socialista, el debat d’aquest dimarts a la cambra baixa no tindrà cap sorpresa i cap dels grups votarà diferent al que ha anunciat. El ‘no’ a la petició, doncs, és ja un fet per al PSC.

Pel que fa a les primàries, el PSC està satisfet amb el resultat de les primàries del partit a Barcelona. Balmón, va lloar la figura del guanyador, Jaume Collboni, i va confiar que ell sigui capaç de combinar “noves idees” amb la imatge d’un nou alcaldable per poder “sumar” dins i fora del PSC.

Segons el dirigent socialista, Collboni podrà així “reforçar el partit” a Barcelona i ser “alternativa” a l’alcalde, Xavier Trias. El candidat del PSC estarà a l’executiva del PSC en tant que líder a la capital, però Balmón no va voler contemplar la possibilitat que el resultat de les primàries acabi en un congrés avançat al partit de Barcelona per deixar la direcció també en mans de Collboni

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here