Són circuits aptes per a tothom però amb diferents nivells de dificultat. Durant tota la primavera, cada dimecres a la tarda es podran fer les rutes amb la companyia d’un monitor especialitzat. Per promocionar la iniciativa, i coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, aquest diumenge es va fer un dels recorreguts en l’entorn del riu Llobregat

L’any 2013 l’Ajuntament de Molins de Rei es va adherir al programa “Rutes Saludables” impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Des de llavors s’han dissenyat, senyalitzat i condicionat quatre rutes que recorren el municipi amb longituds que van entre els 2.700 i els 6.000 metres. Per promocionar les rutes i els hàbits de vida saludables l’Ajuntament ha organitzat tot un programa de caminades per cada dimecres a la tarda fins a finals de juny.

Els participants podran realitzar els recorreguts acompanyats d’un monitor especialitzat de forma gratuïta. Totes les rutes sortiran a les 18h (abril i maig) i a les 19h (juny) de la Plaça de Catalunya. Es pot consultar el programa i la longitud de la ruta de cada setmana en el següent enllaç: http://www.molinsderei.cat/actualitat/agenda/agenda-rutes-saludables-de-molins-de-rei

Durant l’acte de presentació de les rutes, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha explicat que l’objectiu de crear aquestes rutes és “combatre el sedentarisme que s’està imposant en el nostre estil de vida amb activitat divertides i per tothom” i ha subratllat la importància de comptar amb una població de “gent activa i gent sana, perquè un bon estat físic es tradueix en un bon estat intel•lectual”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Sanitat, Xavi Paz, ha recomanat a la gent “apuntar-se a les rutes monitoritzades començant per les més curtes i incrementar el nivell progressivament” i ha destacat el “privilegi que suposa poder fer aquestes rutes per Molins de Rei, un municipi que permet combinar aspectes d’alt interès natural i cultural mentre es fa salut”.

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, aquest diumenge al matí unes setanta persones van realitzar la ruta número 3, que recorre el centre del municipi i tota la llera del riu Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here