Les colles castelleres que tinguin més caigudes seran penalitzades en la quota anual que paguen a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per fer front a l’augment de despeses que aquesta sinistralitat provoca en el cost de l’assegurança

A la darrera assemblea de la Coordinadora celebrada a Esplugues, es va acordar un nou sistema per al càlcul de la quota que cada colla ha de pagar en concepte de pertinença a l’organisme, que es destina al sosteniment de la Coordinadora mateixa i a les despeses de l’assegurança mèdica.

La decisió, aprovada per 475 vots a favor, 130 en contra i 205 en blanc, augmenta la quota fixa (que passa dels 350 als 470 euros) i estableix variables de 10 euros per a cada caiguda i 2 euros per cada dècima de punt superior al percentatge mitjà de caigudes del conjunt. D’aquesta manera, es castiga no només el fet de caure, sinó també el fet de caure més que les altres colles.

Al Baix Llobregat la tradició castellera torna a arrerlar amb força i  darrerament han sorgit noves colles i s’han recuperat algunes de les que havien existit, però que al llarg dels anys havien desaparegut.

Actualment son:

Els Encantats de Begues

Carallots de Sant Vicenç dels Horts (no estan a la Coordinadora. Segueix aquest enllaç per a més informació)

Castellers de Castelldefels

Castellers de Cornellà

Castellers d’Esparreguera

Colla de Castellers d’Esplugues

Castellers de Gavà

Matossers de Molins de Rei

Castellers de Sant Andreu de la Barca

Colla Castellera de Sant Boi

Castellers de Sant Feliu

Xiquets de l’Eramprunyà

 

Per Ens de Comunicació / ACPG – Redacció

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here