El ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha visitat aquest 28 d’abril Castelldefels. La visita, acompanyat de l’alcalde de Castelldefels, el popular Manuel Reyes i el regidor de Governació i Via Pública, David Solé; ha consistit en un passeig pel tercer tram del Passeig Marítim que en breu será remodelat finalitzant així la urbanització completa dels 5 km de la façana marítima de la ciutat. Aquesta tarda, Cañete deixarà el seu càrrec de Ministre, que ocuparà la fins ara número dos d’Agricultura, Isabel García Tejerina

El tercer tram del passeig Marítim de Castelldefels serà una realitat la propera primavera de 2015 després que el passat dissabte 26 d’abril el BOE publiquésoficialment la licitació del projecte per a les obres.

L’objectiu a l’hora de dissenyar aquest nou tram de passeig marítim era, segons fonts del consistori baixllobregatí,  el de crear una infraestructura còmoda i àmplia, on el passeig es faci sense les estretors del segon tram. Per això, s’ha establert una amplada de 12 metres, amb un carril-bici integrat. A més, aquest nou tram s’ha dibuixat de manera que es poden mantenir elsdos sentits de circulació del passeig rodat (vehicles), a diferència de projectes anteriors en els quals es perdia un sentit de circulació.

El govern municipal ha mostrat la seva satisfacció per la confirmació i l’anunci al BOE del projecte de l’execució del tercer i últim tram del passeig Marítim de Castelldefels, ja que obre unes expectatives enormes per al turisme, el nostre gran motor turístic i econòmic.

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha declarat que “és una infraestructura molt important i necessària per a un municipi turístic com Castelldefels. Es tracta d’un projecte amb grans beneficis per a la ciutat, perquè generarà riquesa, treball, i podrà ser gaudit per les generacions”.

El ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha comentat durant la seva visita que “la platja de Castelldefels és una platja magnífica. Castelldefels és una platja metropolitana digna d’una atenció especial ja que és una platja urbana, però té uns valors mediambientals molt importants, com ara les zones de recuperació dunar”.

Cañete, que va ser nomenat el passat 9 d’abril com a cap de llista del Partit Popular a les eleccions europees, ha realitzat doncs, al Baix Llobregat, una de les seves últimes aparicions com a Ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ja que s’ha fet públic que aquesta tarda será substutit per  la fins ara número dos d’Agricultura, Isabel García Tejerina.

Així ho ha anunciat el propi Cañete durant el programa ‘Los desayunos’ de TVE en què ha assegurat que la seva substituta “té un profund coneixement del sector”. La fins ara número dos de Miguel Arias Cañete, Isabel García Tejerina (Valladolid, 1968), ha ocupat la secretaria general d’Agricultura i Alimentació des de l’arribada dels populars a La Moncloa el 2012 i, anteriorment, entre els anys 2000 i 2004, també amb Arias Cañete com a ministre.

La substitució d’Arias Cañete com a Ministre, havia estat demandada per diversos grups de l’oposició des del moment en que es va fer pública la seva designació com a cap de llista del PP, ja que demanaven que seguís l’exemple dels comissaris europeus que havien estat cessats per incorporar-se a la campanya electoral. Alguns grups han acusat també al PP d’usar recursos de l’Estat per al procés d’eleccions al Parlament europeu. especialment els recursos tècnics i humans del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del que Cañete és encara titular; per promocionar-lo com a aspirant als comicis que se celebraran el proper 25 de maig.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here