El pes del sector turístic en el conjunt de l’estructura productiva del Baix Llobregat (16% de les empreses) supera el pes que té aquest sector en el conjunt de Catalunya (15%) o en l’Àmbit Territorial Metropolità (14%). El 12% de la població ocupada de la comarca treballa en activitats relacionades amb el turisme

Barcelona com a ciutat de convencions i fires internacionals, el creixement del flux de turisme internacional o la recuperació del turisme domèstic són algunes dades que expliquen les bones perspectives per part dels empresariat del sector turístic.

L’ocupació hotelera en el 2013 ha estat superior en sis dels dotze mesos del 2013 en comparació amb les dades de l’any 2012. S’ha consolidat el turisme MICE o de reunions, si bé, durant aquest any també ha augmentat l’ocupació vacacional.

Les tendències del sector turístic i les seves previsions de futur, demanden que aquest incrementi l’especialització de l’oferta, considerant tant els diferents perfils de client com també els diversos canals d’informació i comunicació disponibles.

Per a potenciar i dinamitzar el sector turístic a la comarca, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat treballa, juntament amb els principals agents del sector, en diverses iniciatives de turisme familiar, de reunions, d’oci, esportiu i gastronòmic. Alhora, s’obren les portes a la comunicació 2.0 amb una nova pàgina web, presència a diferents xarxes socials (Facebook,TwitterInstagram) i un projecte de realitat augmentada de l’oferta turística de la comarca.

Des de l’Observatori Comarcal es publica l’Informe anual del sector turístic del Baix Llobregat 2013. Aquest Informe combina dades generals del sector (clima empresarial, tendències futures o ingressos per turisme internacional) amb les dades concretes de la comarca (ocupació, afiliació, contractació i atur registrats).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here