Ahir diversos col·lectius de treballadors i treballadores, així com persones usuàries del centre, van tornar a denunciar la privatització d’alguns dels serveis que prestava l’Hospital de Viladecans, i van lamentar la pèrdua de recursos del centre. En una roda de premsa, la presidenta de la Junta de Personal, *Eliana López (CGT), va dir que “ens estan restant operacions de complexitat per deixar sense fonament al centre”

La representant dels treballadors i treballadores va denunciar ahir, que des del mes d’abril el centre ha deixat de prestar servei en oftalmologia als usuaris de la zona de Sant Boi. “Des de fa més de 25 anys hi havia un acord segons el qual l’Hospital de Viladecans prestava servei d’oftalmologia als pacients de l’àrea de Sant Boi (uns 126.000) i a canvi l’Hospital de Sant Boi atenia de l’especialitat de vascular als pacients de la nostra àrea d’influència (uns 185.000)”, va explicar López, que va ressaltar que “des de fa un mes no atenem d’oftalmologia als pacients de Sant Boi però ells segueixen atenent als nostres de vascular”.

La presidenta de la Junta de Personal va apuntar que “el que és més greu és que l’Hospital de Sant Boi, com no té especialitat d’oftalmologia, deriva als pacients al Institut Català de la Retina, un centre totalment privat”, i va afegir que “d’aquesta manera estem davant una clara privatització de la sanitat”.

Eliana López va assegurar que “aquest és un pas més en la resta de competències de l’Hospital de Viladecans, el més petit dels hospitals que depenen del Institut Català de la Salut (ICS) i el que té un pressupost molt optimitzat”.

L’Hospital de Viladecans depèn del de Bellvitge, amb el qual comparteix la gerència, que aglutina l’activitat mèdica i quirúrgica de més complexitat i alta especialització. Els sindicats temen que el centre es converteixi en un “hospital lleuger”, que funcioni com un gran ambulatori i en el qual es practiqui cirurgia ambulatòria.

Els representants de la plantilla mantenen que el pressupost del centre sanitari ha passat de 44 milions en 2010 a 37 en 2012 i els llits s’han reduït de 120 a 94.

Aquesta roda de premsa de denúncia, va tenir lloc un mes i mig després que el Conseller de Salu, Boi Ruiz, visités a principis de març l’Hospital viladecanenc “per sorpresa”. Aleshores, el Conseller va explicitar, segons fonts sindicals, que la intenció del Departament era compensar l’Hospital de Viladecans per la pèrdua de l’oftalmologia de l’àrea de Sant Boi; i que l’Hospital de Viladecans no perdria serveis ni se’n reduirà la plantilla, però tampoc no s’ampliarien els seus serveis, i no es recuperarien les especialitats perdudes últimament, com per exemple la de medicina vascular.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here