A proposta del PP en el cas de Begues i d’ICV-EUiA en el cas de Sant Esteve Sesrovires, la Comissió de Territori del Parlament va aprovar dues Propostes de Resolució que insten al Govern a “impulsar la millora de la seguretat viària de la car­retera B-224 dins el terme municipal de Sant Esteve Sesrovires” i a realitzar “una inspecció de seguretat viària independent a la BV-2041 al seu accés a Begues”

Joan Recasens, diputat de CiU al Parlament de Catalunya, va intervenir durant el debat de les dues Propostes de Resolució que van comptar amb esmenes de Convergència i Unió, així com del PSC. Les modificacions introduïdes per CiU i defensades per Recasens també preveuen “impulsar la redacció d’un estudi d’auditoria de seguretat viària d’actuacions en trams de la xarxa de carreteres de la Generalitat que inclogui l’àmbit de la BV-2041 al Baix Llobregat”.

Begues

La Comissió de Territori del Parlament va acordar que el Govern de la Generalitat realitzi “una inspecció de seguretat viària independent en el tram de carretera BV-2041 al seu accés a Begues”.

El diputat del Partit Popular Català, Sergio García, va celebrar l’aprovació per unanimitat de la Proposta de Resolució del PPC, en què s’insta el Govern a “posar els mitjans materials necessaris per tal de millorar la seguretat del usuaris i la circulació dels vehicles pesats de la carretera BV-2041 per tal de reduir les obstruccions de trànsit i d’assegurar la segura i fluida circulació dels veïns de Begues”. “L’única via d’accés que té Begues amb l’àrea metropolitana de Barcelona és la carretera BV-2041 i la seva prolongació en la variant; es tracta d’una carretera amb una alta intensitat de trànsit, sobretot de vehicles pesats, que produeixen un elevat desgast de l’asfalt”, va lamentar.

Durant la seva intervenció a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, García va recordar que “l’ajuntament de Begues, en una moció aprovada en el ple, ja va sol•licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona els deguts treballs de manteniment de l’asfalt”. En aquesta línia, García va lamentar que “segons la 12a edició de l’estudi EuroRAP a Catalunya elaborat amb la col•laboració del Reial Automòbil Club de Catalunya el tram amb més risc d’accident de Catalunya és precisament la carretera BV-2041, ja que és l’únic catalogat amb risc molt elevat”.

A la moció, que inclou esmenes de CiU, també es demana a la Generalitat que “estableixi un calendari d’inversió i un programa de manteniment regular de la carretera BV-2041; i incorporar i millorar la senyalització vertical i horitzontal, posant especial atenció en aquells trams d’alta densitat de ciclistes”.

Sant Esteve Sesrovires

En l’exposició de motius de la Proposta de Resolució presentada pel grup d’ICV-EUiA, es defensa que la carretera B-224, al seu pas pel terme municipal de Sant Esteve Sesrovires, registra un trànsit intens d’uns 20.000 vehicles diaris, que es diri­geixen als Centres Penitenciaris de Can Brians 1 i 2, a zones industrials i a diversos nuclis rurals.

Durant l’any 2012 es van registrar 20 accidents i l’any 2013, van ser 35. L’any 2014 ja hi han tingut lloc diver­sos accidents, fins i tot dos el mateix dia, amb diverses persones ferides. Per tots aquests motius l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha sol·licitat que s’executi de forma urgent el projecte de desdoblament de la carretera, petició que va ser recollida pels ecosocialistes.

El text, que va ser esmenat per CiU i PSC, finalment es va aprovar per unanimitat i va quedar de la següent manera:

  1. El Parlament insta al Govern a finalitzar durant l’any 2014 la redacció del projecte de desdoblament de la carretera B-224 dins el terme municipal de Sant Esteve Sesrovires
  2. En funció de les disponibilitats pressupostàries, s’iniciarà l’execució del projecte el més aviat possible.
  3. El Parlament de Catalunya insta el Govern a implementar de manera immediata mesures de seguretat provisionals fins l’execució del projecte de desdoblament de la carretera B-224 al pas pel terme municipal de Sant Esteve Sesrovires.

 

 

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here