Des del divendres 9 de maig i fins al diumenge dia 11, Sant Feliu de Llobregat celebrarà les Festes de Primavera, festivitat que engloba dos dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat: la 56a Exposició Nacional de Roses i la 35a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. Paral·lelament, al llarg del cap de setmana la ciutat serà un gran escenari d’activitats culturals, esportives i de lleure

L’Exposició Nacional de Roses, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses s’instal·larà al Palau Falguera on es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 250 varietats diferents. Aquest any, l’Exposició estarà dedicada al vincle entre les roses i les cultures del món. En concret, es centra en la cultura maia, els indis americans, la cultura del nord d’Àfrica i la Mediterrània occidental.

Amb un espai total de 15.000 m2, la mostra tindrà diversos espais repartits entre les estances interiors, els jardins i el Palau. Amb aquesta distribució, a més d’unir dos dels símbols més representatius de Sant Feliu, es busca obrir el Palau Falguera als ciutadans, que al mateix temps que visiten l’Exposició també poden gaudir de la bellesa arquitectònica de l’antiga residència del marquesat de Castellbell. L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

D’altra banda, durant la mostra també s’organitzen conferències i demostracions d’art floral i s’hi exposen bonsais i ikebanes (art floral japonès). A més, en el marc de l’Exposició Nacional de Roses se celebren diversos concursos de roses, on hi participen tant professionals com amateurs. Així, en els concursos es triarà la millor rosa (guardonada amb el Premi d’Honor Pere Dot), la rosa més perfumada, les millors roses en miniatura o els rosers més bells de la varietat Polyantha. A més, s’organitza un concurs infantil de roses, obert a la participació dels infants de fins a 14 anys.

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera d’aquest any. L’Ajuntament ha organitzat visites guiades per conèixer aquest espai natural. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses i fins al roserar. Precisament, aquest any una delegació internacional de la Barcelona Rose Convention visitarà el recinte de l’Exposició Nacional de Roses, així com també el Roserar.

Gastronomia amb roses

Durant el cap de setmana, una desena de restaurants i pastisseries locals oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les III Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” fa tot just uns dies. Totes les receptes tenen com a ingredient les roses.

Gran aparador comercial

En el marc de les Festes de Primavera s’organitza la 35a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, un gran aparador comercial que omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands de diverses activitats econòmiques i socials, així com d’artesania. Una de les novetats de l’edició d’aquest 2014 és que el recinte firal s’amplia fins al carrer de Laureà Miró, un dels principal eixos comercials del municipi. Així, la Fira guanya terreny i aconsegueix apropar-se més a l’Exposició Nacional de Roses, vinculant més tots dos esdeveniments.

En l’edició de 2014 de la Fira Comercial i Industrial hi seran presents més de 150 expositors, al voltant del 50% dels quals són comerços i entitats locals.

Entre les activitats organitzades en el marc de la Fira destaca una nova edició de la desfilada Fem moda que es podrà veure el dissabte a la Sala Ibèria, organitzada pel Consorci de Comerç. Una altra novetat important és l’esdeveniment que es farà a la plaça de la Vila sota el nom “Canvi de look by Sant Feliu”, que proposa una innovadora experiència de compra.

Activitats per a tots els públics  

L’Ajuntament també ha organitzat tot un seguit d’activitats culturals i de lleure en el marc de les Festes de Primavera. Hi haurà cercaviles de gegants i capgrossos, sardanes, castellers, música, teatre, així com jocs i tallers per als infants en el Firajoc que s’instal·larà un any més al parc Nadal i el Firesport, al pati de l’escola Verge de la Salut. Un altre dels plats forts serà la XV Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular i el X Buti+Farra+Sound Festival. També en el marc de la celebració, s’organitzarà el diumenge una Fira d’adopció d’animals abandonats a la plaça Vuit de Març.

Consulteu el programa de festes a: www.santfeliu.cat/festesdeprimavera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here