A més de la presència dels candidats de CiU, PP i C’s dissabte; el candidat d’ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun, va visitar ahir al migdia la Fira, des d’on va insistir en “la necessitat de fer entendre a la població de la importància d’aquestes eleccions europees”. Prèviament, el candidat del PSC, Javi López, havia visitat Gavà dimecres, així com també el candidat d’ERC, Ernest Maragall. López, acompanyat de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va realitzar un acte de precampanya on va explicar que el PSC “és l’únic partit capaç de frenar la dreta a Europa”, mentre Maragall en nom d’ERC, va defensar que “cal construir un nou país en una nova Europa”

Ernest Urtasun (ICV-EUiA)

El cap de llista d’ICV-EUiA a les europees, Ernest Urtasun, va reptar a Ramon Tremosa, Alfons Gambús i Javi López a aconseguir que els seus líders europeus -Guy Verhofstadt, Jean Claude Juncker i Martin Schultz, respectivament- es pronunciïn a favor del dret a decidir. “Quants més siguem més força tindrem a Brussel·les per defensar-lo. I, en aquest sentit, nosaltres ja tenim els deures fets”, va afirmar Urtasun, que va recordar que els candidats dels Verds Europeus, Ska Keller i José Bové, ja han mostrat el seu suport al fet que Catalunya decideixi el seu futur en una consulta. Urtasun també va aprofitar per criticar un PSC que pertany a una socialdemocràcia “totalment entregada a l’austeritat”.

“La socialdemocràcia europea, espanyola i catalana ha donat suport a les polítiques de retallades”, va disparar el cap de llista ecosocialista a les europees, que va lamentar que el seu homòleg del PSC, Javi López, assistís aquest dissabte a París a un míting dels socialistes francesos on també va intervenir un primer ministre, Manuel Valls, que ha anunciat “una retallada insòlita” de 50.000 MEUR. “Valls fa les mateixes polítiques de retallades que feia Zapatero a Espanya o Almunia des de la Comissió Europea”, va alertar Urtasun, que va assegurar que tant PP com PSOE “comparteixen programa econòmic” en donar suport acrític a les polítiques d’austeritat.

Durant la seva visita a la Fira d’Espàrrecs de Gavà, Urtasun va insistir en la necessitat de fer entendre a la població la importància d’aquestes eleccions europees. “Ens hi juguem els drets i una dignitat que ha estat trepitjada per molts anys de polítiques neoliberals i l’estafa d’una crisi”, va reblar el cap de llista ecosocialista, que va afirmar que en l’actualitat és a Europa on s’estan decidint “les grans retallades en estat del benestar o les grans reformes laborals que fan disminuir els salaris”. Igualment, Urtasun va voler denunciar el “cinisme” de PP i CiU quan diuen que Espanya i Catalunya ja estan sortint de la crisi. “Les darreres dades de l’EPA demostren que per a la majoria de la gent no hi ha sortida de la crisi”, va reflexionar en veu alta.

“Amb les actuals polítiques d’austeritat la crisi ha vingut per quedar-se. I, des d’aquest punt de vista, només si canviem les polítiques econòmiques a Europa podrem dibuixar una sortida de la crisi diferent de la que tenim”, va finalitzar el cap de llista d’ICV-EUiA; que va visitar la Fira acompanyat de membres d’ICV i EUiA de Gavà i de l’executiva comarcal ecosocialista, així com de la coordinadora d’ICV Baix Llobregat i regidora de Castelldefels, Candela López.

Javier López (PSC)

Els Jardins del Museu de Gavà van ser l’escenari, dimecres, de l’acte de precampanya organitzat pel PSC per exposar, davant la ciutadania, el projecte dels socialista a Europa que s’ha de decidir en els comicis del 25 de maig. L’acte va estar encapçalat pel candidat del PSC, Javier López, qui va estar acompanyat per la primera secretària de l’agrupació local i alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i pel representant del PSOE a Madrid, Borja Cabezón. López va afirmar amb fermesa que “l’objectiu dels socialistes és construir una majoria alternativa en el Parlament Europeu i superar la dinàmica de la dreta que ha estat receptant austeritat al sud d’Europa i mesures molt doloroses, en termes econòmics i socials. També suposa la oportunitat de castigar a qui les ha aplicat a casa nostra i derrotar el govern espanyol”.

López va precisar que “aquestes eleccions són transcendentals perquè, per primer cop, escollirem el president del govern europeu i podrem capgirar la lògica actual amb propostes progressistes i d’esquerra”.

Raquel Sánchez, primera secretària del PSC a Gavà, va explicar que “ens hi juguem molt. En aquestes eleccions poder fer un canvi en les polítiques neoliberals impulsades al nostre país” i va afegir que “només els socialistes podem redreçar aquesta deriva de retallades en drets socials, llibertats i desregulacions monetàries i dels mercats, a fi de crear una Europa més just, més social i més solidària”.

El representant del PSOE a Madrid, Borja Cabezón, va assegurar que “és important saber que més del 70 % de les decisions que ens afecten diàriament vénen de les institucions europees, i per primera vegada tenim la capacitat de decidir qui serà el proper president de la Comissió Europea. En aquest sentit, hi pot haver un canvi real i concret en les diferents institucions europees siguin diferents del que ha estat en els darrers 10 anys i que han esta regides per forces conservadores que han fet de l’economia productiva una economia financera que ha afectat de ple la vida dels ciutadans”.

Ernest Maragall ( ERC– NECat – Catalunya Sí)

En el marc de la campanya “Votar és democràcia” i amb la proximitat de les properes eleccions europees, el segon candidat europeu per L’Esquerra Pel Dret a Decidir (ERC – Nova Esquerra Catalana – Catalunya Sí), Ernest Maragall, va ser dimecres a Gavà per parlar del procés sobiranista des de l’esquerra, la importància de la Unió Europea per a Catalunya i el principi democràtic que caracteritza la Unió Europea.

Segons va precisar Maragall “el projecte europeu de la coalició Esquerra Republicana – NECat – Catalunya Sí, que encapçala Josep M. Terricabras, “lluitarà per acabar amb el neoliberalisme conservador a Europa i capgirar la situació actual perquè la UE torni a esdevenir un motor econòmic i social”. Maragall després de recordar “la importància d’aquest comicis en què tots sabem que Europa decideix” va assegurar que “és hora que els ciutadans canviem el rumb i puguem considerar Europa com un amic i amb un concepte favorable de present. El que necessitem és tenir certa expectativa de futur digne per a la nostra gent i fer coincidir la construcció del nou país amb aquest canvi profund”.

 

Font: elbruguers.cat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here