Acompanyats del diputat baixllobregatí, Jaume Bosch i de membres de la direcció comarcal d’ICV, van visitar ahir les escoles que la UPC té a Castelldefels i es van reunir amb la direcció i la comunitat universitària. Per Urtasun, aquest campus “és un gran exemple del model de país que volem, amb una economia productiva basada en el coneixement”

El Campus de la UPC del Baix Llobregat, està concentrat en els àmbits de les Enginyeries de Telecomunicació, d’Aeronàutica , d’Agroalimentària i de Biotecnologia. Disposa de dues Escoles de gran importància: l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i la centenària Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB).

El Campus compta amb més de 1.800 alumnes, més de dos-cents professors i professores, i uns 80 treballadors i treballadores més, que comporten un impacte positiu a l’activitat econòmica del Baix Llobregat. La UPC de Castelldefels imparteix diversos graus, però també màsters, impulsa destacades funcions de recerca, i disposa de centres com Agròplis ( un espai cientificotècnic en matèries relacionades amb l’enginyeria agroalimentària, la biotecnologia i el medi ambient i el paisatge) o el Clúster Agro@limentari UPC.

El candidat ecosocialista va ser ahir a la UPC del Baix Llobregat, on  va visitar les escoles que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) té en aquesta localitat i es va reunir amb la direcció i la comunitat universitària; acompanyat de la candidata jove, Delfina Rossi, del diputat d’ICV Jaume Bosch, i de membres de la direcció d’ICv del Baix Llobregat.

La coordinadora comarcal d’ICV i regidora de Castelldefels, Candela López, va explicar que “immersos com estem encara en una greu crisi econòmica, les possibilitats que ofereix la col·laboració entre Universitat, el Parc Agrari i els serveis i necessitats derivades de l’Aeroport, son més que considerables, incloses les de creació de nous llocs de treball”

Urtasun es va comprometre a defensar des de  Brussel·les,  la universitat pública de les retallades pressupostàries i a combatre la pujada de les taxes universitàries, durant el seu proper mandat com a eurodiputat; i va declarar que “la universitat pública és un eix de cohesió per a la societat”, del que va posar com a exemple la UPC del Baix Llobregat, “com a centre de coneixement en una comarca amb una gran activitat productiva”.

Pel que fa a la candidata jove, Delfina Rossi va denunciar “l’exili forçós al que la crisi i les retallades estan sotmetent al jovent de Catalunya”, així com “la desproporcionada pujada de taxes i la reforma de l’Erasmus, que fan que l’accés a la universitat sigui més desigual i elitista, situació contra la que ICV ha lluitat i continuarà lluitant des de totes les institucions, en especial les europees”, va reblar.

Finalment, el diputat  d’ICV al Parlament, Jaume Bosch, va proposar una futura trobada per tal de profunditzar en les necessitats de la UPC del Baix Llobregat i les possibilitats que ICV li pot oferir des de les diverses institucions on té presència; proposta que va ser molt ben acollida. Bosch va defensar que “la lluita per sortir de la crisi té molt més a veure amb realitats com la del Campus de la UPC del Baix Llobregat, que no amb projectes insostenibles com Eurovegas”.

Urtasun considera “vergonyós” que PP i CiU valorin bé les dades d’atur perquè l’ocupació que es crea “és precària”

El candidat d’ICV a les eleccions europees, va assegurar que el fet que les dades de l’atur registrat a l’abril baixin és conseqüència que cada cop “hi ha menys gent buscant feina” i també perquè “hi ha més gent desanimada que ha marxat del país”. Per això, Urtasun va classificar de “vergonyós” que PP i CiU valorin positivament aquestes dades perquè si es comparen amb l’EPA “hi ha 450.000 persones menys de població activa”. L’ecosocialista també  va remarcar que l’ocupació que es crea és “precària”.

Urtasun va assenyalar que les dades d’atur que s’han fet públiques no poden ser bones perquè tot i que “és veritat que l’atur baixa” si les posa en relació amb les dades que fa uns dies van presentar la Comissió d’Europea i l’Enquesta de Població Activa (EPA) “ara hi ha 450.000 persones menys de població activa”. Per tant, des del seu punt de vista, l’atur baixa perquè “hi ha menys gent buscant feina” o bé “hi ha més gent desanimada per buscar feina o que ha marxat del país”.

El cap de llista d’ICV-EUiA, a més, va accentuar que la ocupació que es crea és “absolutament precària” perquè “9 de cada 10 contractes que es fan són temporals, són precaris” i creu que “amb aquestes polítiques que s’estan aplicant la crisi ha vingut per quedar-se”. Urtasun també va mostrar la seva preocupació perquè “només la meitat de la gent que està a l’atur té algun tipus de cobertura”, un fet que va catalogar de “profundament dramàtic”.

Per això, el candidat ecosocialista va titllar de “vergonyós” que “el PP i CiU diguin que estem sortint de la crisi i que tenim unes dades boníssimes”. “Això no es pot dir”, va emfatitzar, recordant que les dades de la CE i l’EPA eren “profundament negatives”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here