El candidat de CiU a les eleccions europees del 25 de maig, Ramon Tremosa, va realitzar un acte de precampanya a Molins de Rei . El dret a decidir, l’impuls de la construcció europea i la defensa del català, són els punts clau del programa de CiU per als propers comicis

Ramon Tremosa, va avançar ahir des de Molins de Rei, que el dret a decidir ocupa una part important del programa de CiU: “Tenim un mandat important del poble de Catalunya per a la consulta. Treballarem per internacionalitzar el procés català i demanarem respecte i reconeixement del resultat a les institucions europees”. Tremosa també va asegurar que la federació “impulsarà, sempre que sigui possible, la unitat d’acció dels eurodiputats” i va apuntar que això ja ha estat així fins ara: “En temes de país hem anat junts”.

En aquest sentit, el candidat de la federació nacionalista estén la ma a la resta d’eurodiputats catalans que estan a favor de la consulta per tal d'”internacionalitzar el procés”.

La federació nacionalista demanarà a la Unió Europea “respecte” per la consulta que s’ha de convocar per al pròxim 9 de novembre, així com el “reconeixement” internacional del seu resultat.

Pel que fa a la construcció europea, Tremosa va defensar la necessitat que la Unió Europea “tingui veu única en els fòrums internacionals” i va assegurar que CiU treballarà per a què “el Parlament guanyi  competències i els diputats tinguin iniciativa legislativa”. El programa també recull l’aposta de CiU per a què Europa recapti algun gran impost, perquè ara “té despeses sense recursos propis, depèn de les transferències dels estats membres”.

tremosamolins2

La federació també defensarà a les institucions europees que “les regions amb parlaments amb competències fiscals i legislatives, com Catalunya, tinguin un tractament diferenciat i més importants del que tenen ara”.

Pel que fa a la prosperitat, Tremosa va afirmar: “Ja hem treballat en la supervisió financera, seguirem batallant per un millor control del sistema financer i vigilarem de quina manera l’Estat espanyol aplica el reglament de morositat que s’ha fet per a Espanya”. Finalment, va apuntar que CiU “vetllarà per a què l’Estat espanyol aporti la seva part per cofinançar el corredor del mediterrani”.

El número dos de la candidatura de la federació, Francesc Gambús, va afirmar: “Promourem el marc legal necessari pel control financer i proposarem el manteniment d’una avaluació dels mercats financers”. Gambús va subratllar que el programa evidencia que CiU està “compromesa amb l’estat del benestar” i ha afegit que “no hi ha benestar sense llibertat i que no hi ha llibertat sense benestar”.

Entre els punts que va destacar Gambús, també hi ha la defensa del català: “Vetllarem per l’ús del català en l’àmbit tecnològic i defensarem el reconeixement de la unitat de la llengua catalana”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here