Mato va ser present ahir a un acte preelectoral del Partit Popular a Cornellà, des d’on va celebrar que el TC hagi suspès l’euro per recepta perquè “perjudicava els catalans”.  A l’acte també van intervenir el candidat del PPC a les eleccions europees, Santiago Fisas, que va afirmar que “Espanya encapçala la caiguda de l’atur arreu d’Europa”; i Alícia Sánchez Camacho, que va explicar que “per al PP el Baix Llobregat és molt important”

La ministra de Sanitat, Ana Mato, va replicar ahir des de Cornellà al conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que el que perjudicava als catalans era “pagar més” pels medicaments, i no que el Tribunal Constitucional (TC) hagi anul·lat l’euro per recepta a Catalunya.

“El que perjudica els catalans és que se’ls discrimini i hagin de pagar més pels medicaments que la resta dels ciutadans, especialment als més grans i als malalts”, va afirmar en un míting preelectoral que va reunir a la ciutat baixllobregatina més d’un centenar de simpatitzants i al que va assistir també la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho.

Mato va defensar les mesures implantades pel govern espanyol per garantir la sostenibilitat de la sanitat, i va assergurar que el copagament que apliquen “és més just” perquè es fa en funció de la renda, i no han de pagar tots els ciutadans per anar al metge, com, segons va dir, volia l’exconsellera de Salut Marina Geli (PSC).

camachoimato

Per la seva banda, el candidat del PPC a les eleccions europees, Santi Fisas, va afirmar que “amb el Partit Popular, Espanya ha passat de liderar la pujada de l’atur a la Unió Europea a encapçalar la creació de llocs de treball”. Segons Santi Fisas, “aquestes xifres són fets que corroboren que anem pel bon camí, que les reformes empreses pel Govern estan començant a donar els seus fruits”. Així mateix, el candidat del PPC va afegir que “el canvi de tendència econòmica no hauria estat possible sense l’esforç i sacrifici de tots els espanyols. Sé que algunes mesures que hem pres han estat difícils, algunes fins i tot incompreses, però us puc assegurar que eren totalment necessàries i als resultats em remeto”.

En aquest context, va criticar que “els mateixos que van negar la crisi, ara tenen la barra de negar la recuperació econòmica. I ara es presenten a aquestes eleccions dient que ells són el gir social”. Per Fisas, “no hi ha millor gir social que la creació d’ocupació i aquest ha estat, i és, el primer objectius de Mariano Rajoy i del Partit Popular”.

D’altra banda, el candidat del PPC va assenyalar que “mentre nosaltres estem obstinats a treure Espanya de la crisi, Artur Mas  -amb els seus socis d’ERC i l’ANC- s’entesten a treure a Catalunya d’Espanya i, per tant, d’Europa” . Segons Santi Fisas, “els separatistes, que s’omplen la boca parlant d’Europa, en realitat són antieuropeistes”. Fisas també va criticar que “els separatistes basin les seves propostes en mentides” i va posar com a exemple el Corredor Mediterrani. “El venen com un èxit de CiU, quan ha estat el Govern del Partit Popular el que ha proposat a la Comissió Europea la seva construcció i ha aconseguit finançament a través del pla Connectar Europa”, va afegir.

Així mateix, va criticar que ahir mateix CiU afirmés que la reforma de la política agrària comuna només beneficia Andalusia: “Que els hi preguntin als 60.000 agricultors catalans que reben ajuts si estan d’acord o no amb això”.

Finalment, la presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, va assegurar que “l’únic partit que assegura la unitat i la recuperació és el Partit Popular”. En aquest sentit, va afirmar que “no poden tornar a governar Espanya aquells que amb la seva mala gestió causar un problema per mantenir l’estat del benestar que a tots ens ha costat tant”. Així mateix, va afegir que “tampoc podem oblidar l’amenaça que suposa la inestabilitat política, social, econòmica i jurídica dels disbarats separatistes d’Artur Mas”.

Camacho va defensar que “per al PP de Catalunya el Baix Llobregat és molt important” i va criticar que “Artur Mas es passeja molt per Europa però molt poc per Cornellà o per el Baix Llobregat”.

Pel que fa a l’herència del PSOE, Sánchez-Camacho va recordar que “amb la gestió socialista, Espanya va passar d’una taxa d’atur del 8% al 25% en 6 anys”. Per això, va explicar que “el Govern del PP ha hagut d’assumir un pla de reformes ampli i valent perquè el país estava a la vora de la intervenció”. En aquest sentit, la presidenta del PPC va assenyalar que “ara hem conegut dades macroeconòmiques positives, però era necessari conèixer informacions de què arribes a les famílies i fan recuperar la confiança. Ahir vam conèixer les dades del mes d’abril: 111.000 aturats menys, el major descens des de 1996″.

Segons Sánchez-Camacho, “Rubalcaba i Valenciano menyspreen aquestes dades però cal recordar que el PSOE va convertir a Espanya en un problema per a Europa perquè els socialistes eren un problema per a Espanya”. “Mentre, el Consell Europeu, l’OCDE, la premsa internacional aplaudeixen les reformes de Mariano Rajoy i veuen ara Espanya amb optimisme . Tothom ho veu menys els socialistes i els independentistes”, va afegir.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here