El cap de llista d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun, i la número 2 de la llista, Núria Lozano, han rebut avui el suport de la candidata del Partit Verd Europeu a presidir la Comissió Europea, Ska Keller, amb qui han visitat les Festes de Primavera de Sant Feliu, des d’on han aprofitat per fer una crida “al vot ecologista” perquè “és la única candidatura que defensarà les polítiques ambientals” amb tota lacontundència des d’Europa. “En aquestes eleccions el vot ecologista el representem nosaltres i serà una qüestió central”,  ha assegurat Urtasun que ha recordat que els últims informes avisen de la “urgència” de fer front al canvi climàtic, un fenomen que segueix avançant

Per això, el número 1 de la candidatura ha situat la importància de treballar per uns objectius de reducció d’emissions de CO2 molt més ambiciosos que els presentats per la Comissió Europea, apostar per les energies renovables, tenir un pla per al tancament de les centrals nuclears i fer una aposta “decidida” perquè l’ecologia estigui no només al centre de l’economia sinó també de les polítiques europees.

De la mateixa manera, Urtasun ha assegurat  que portarà a Europa la oposició als projectes que agredeixen el territori com el fracking, el Transvassament de l’Ebre o Barcelona World. “Agredeixen el territori i no ho podem acceptar”, ha assegurat el cap de llista ecosocialista que treballarà des de la UE per frenar aquests projectes.

En aquest mateix sentit s’ha manifestat Keller, que ha assegurat que “la única possibilitat per votar pel medi ambient a Catalunya és votar ICV-EUiA” el 25 de maig. “Els ciutadans decidirem quina és la postura de la política mediambiental i per combatre el canvi climàtic”, ha assegurat Keller que ha afegit que les polítiques mediambientals són també una qüestió social.

A més, la candidata dels Verds a presidir la Comissió Europea ha tornat a reafirmar el seu compromís de treballar perquè els catalans puguin exercir el dret a decidir si és escollida i, ha afegit, que Catalunya en el cas que fos independent hauria d’estar a la UE.

La número dos de la candidatura, Núria Lozano, també ha aprofitat la visita a la comarcaper recordar que una aliança de moviments socials, ecologistes i polítics – del que va participar activament ICV-EUiA -, va aconseguir aturar el projecte d’instal•lar Eurovegas al Delta del Llobregat.

Per a Lozano aquest tan sols és un exemple del compromís de la coalició amb la defensa d’un “model de construcció europea que sigui més sostenible social, política i mediambientalment”.

Durant la visita, han estat acompanyats per membres de la direcció local i comarcal de la coalició, i rebuts per l’alcalde ecosocialista de Sant Feliu, Jordi SanJosé.

 

I per fer-ho, ha subratllat Lozano, “una de les fortaleses de la nostra candidatura és la gran quantitat d’aliats que tenim tant a l’Estat espanyol com a tot el continent”, ha dit al costat de Ska Keller i recordant que aquest dissabte també van visitar Catalunya Cayo Lara i Willy Meyer, d’IU. Aquestes àmplies aliances, ha dit Lozano, “ens permet afirmar amb tota rotunditat que nosaltres plantegem les mateixes propostes aquí que després farem al Parlament Europeu”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here