L’empresa de seguretat, dedicada eminentment a la fabricació de targetes electròniques, Oberthur Technologies, tancarà la seva planta baixllobregatina, deixant al carrer a una seixantena de persones. Aquesta multinacional francesa, venuda a una empresa de capital risc americana, ha entrat en un procés d'”optimització” que la portarà a prescindir de quatre de les seves plantes d’arreu d’Europa, malgrat tenir uns beneficis de més de 500 milions d’euros, segons fonts de la plantilla

Oberthur Technologies va començar com una empresa familiar a França, però es va acabar convertint en una multinacional especialitzada en el sector de la seguretat electrónica, sobretot en el terreny de la fabricació de targetes electròniques.

Malgrat els bons resultats, Oberthur va ser venuda a una empresa de capital risc americana, que ha decidit “que per motius tècnics i per tal de millorar en el terreny de l’I+D” -segons ens explica una representant de la plantilla-, cal tancar quatre de les plantes que té l’empresa -la de la Palma de cervelló, dues a França i una a Anglaterra-, tot i que Oberthur ha obtingut darrerament uns beneficis de 500 milions d’euros.

Però el problema a la Palma de Cervelló, és encara més dolorós, si es té en compte que l’empresa s’ha acollit a la Reforma Laboral i que, per tant, la seva plantilla pot ser acomiadada amb una indemnització de tan sols 20 dies per any, amb un màxim de 14 mensualitats.

Una representant de la plantilla ha informat a elBaix.cat que ara mateix estan en negociacions amb l’empresa, però que el dia 28 de maig hauríen d’haver tancat un acord., tot i que aquesta persona confessa que el que “ens agradaria és que l’empresa no tanqués”, però que en tot cas “volem que se’ns indemnitzi de manera digna; aplicant els 45 dies fins al 2012, moment en que es va aprobar la Reforma Laboral”.

Finalment, els treballadors i treballadores de la planta baixllobregatina, han posat en mans dels advocats del Col·lectiu Ronda, les seves demandes; i mentre no veuen resultats per la via jurídica, pretenen pressionar l’empresa mitjançant la convocatòria de diverses vagues, que segons ens expliquen creuen que poden tenir un fort impacte “ja que l’emrpesa continua rebent comandes, no para d’entrar feina”.

Cada setmana, d’entrada fins l’1 d’agost, la plantilla farà vaga tots els dimarts, dimecres i dijous, i sortirà al carrer a protestar. Ahir, durant la protesta, van tallar la N-340 i el Director General de l’empresa, va haver de ser escoltat.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here