El cap de llista del PSC a les eleccions europees, Javi López, va assegurar ahir en un míting a Cornellà, que CiU i ERC “representen el mateix” en aquests comicis, i hi va situar enfront els socialistes catalans. Ho va dir a Cornellà en un míting davant de més de 400 persones, en què va compartir cartell amb la també candidata del PSC, Esther Niubó, i amb els alcaldes de Cornellà, Antoni Balmon i el de Sant Joan Despí, Antoni Poveda

López va destacar que CiU i ERC coincideixen a desitjar-se sort en els seus actes electorals respectius i que “ni ells saben dir” quines diferències hi ha entre els seus programes. En canvi, el PSC té molt clares quines són les seves apostes: “Les de l’esquerra europea, davant de l’austeritat i l’empobriment fiscal” que propugna la dreta.

“El nostre programa diu molt clarament quins avenços socials volem aconseguir”, entre els quals el candidat socialista va citar acabar amb els paradisos fiscals, aconseguir un salari mínim a nivell europeu i potenciar la sanitat i l’educació. També va rebutjar atribuir als desitjos de les institucions europees tota l’acció del Govern de Mariano Rajoy i la seva “agenda deplorable”.

“La Troika diu que els capellans han de tornar a la universitat o a les aules? Angela prepara la ‘llei mordassa’?”, es va preguntar el candidat socialista, que va atribuïr a la ideologia del PP la restricció de drets i llibertats que està patint la ciutadania.

 La nota de color de l’acte la va protagonitzar una referència que López va fer al cap de llista del PP en aquest comicis i exministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, a qui va comparar amb el ‘Pare Barrufet’, per l’aparença blava que té en el cartell de propaganda electoral dels populars.

Per la seva banda, la candidata Esther Niubó va defensar la necessitat que hi hagi una alta participació a les properes eleccions. “Si tots anem a votar li donarem la volta a aquesta Europa, i aconseguirem una Europa dels drets i no de la dreta; de la democràcia i no de la troica”. Per a Niubó és del tot necessari castigar a les urnes “a la dreta que ens està imposant unes polítiques d’austeritat profundament injustes; que rescata bancs, però que evita posar taxes als bancs; una Europa que ja no és l’Europa que els socialistes vam fundar; la papereta dels socialistes és la realment útil perquè al Parlament europeu s’escolti la veu dels ciutadans”.

Al mateix acte, Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí, va aprofitar per demanar a militants i simpatitzants que facin el que estigui a les seves mans  “perquè no passi com fa cinc anys que un 60% de la gent es va quedar a casa; perquè això és el que vol la dreta, i nosaltres, en canvi, necessitem que els treballadors i treballadores vagin a votar, per poder canviar el govern d’Europa, i que l’esquerra governi, pensant en la ciutadania”.

Per la seva banda, Antoni Balmón, alcalde de la ciutat amfitriona de l’acte es va referir al Baix Llobregat com ”una comarca que ja hem passat altres crisis, que fins i tot entenem les retallades, però que també sabem dir que fins aquí. Sabem el que cal protegir: la sanitat i la educació. Sabem sacrificar-nos, però el sacrifici ha de ser per generar llocs de treball, no per beneficiar els mercats financers”.

En el seu discurs, l’alcalde de Cornellà es va dirigir a Artur Mas, i li va demanar que rectifiqués la seva actitud davant el procés, tot parafrassejant a l’empresari Víctor Grífols: “No s’arrugui President, no s’arrugui davant els poderosos, defensa els nostres drets, no s’arrugui davant la insensatesa i els camins sense sortida”, i va afegir que “no podem esperar al paradís, la vida és terrenal”.

“No s’arrugui ni s’amagui en qui no té cap legitimitat democràtica ni parlamentària per dir-nos què hem de fer”, va sentenciar Balmón en referència a l’ANC. A més, l’alcalde de Cornellà va parlar del primer ministre francès, Manuel Valls, que serà en un míting del PSC a Barcelona la setmana que ve: “Entre Monago i Valls em quedo amb Valls”.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here