La Companyia ha instal•lat un nou interruptor aeri encapsulat que millora substancialment la seguretat, a més d’evitar microtalls en el servei i reduir situacions de risc elèctric per a les aus. L’actuació ha tingut lloc al Camí de Cal Ganxo, un indret situat a prop del Castell de Castelldefels, en els límits del Parc Natural del Garraf. L’actuació millorarà el subministrament dels municipis baixllobregatins de Begues, Castelldefels i  Gavà

Endesa ha enllestit els treballs de renovació tecnològica a l’incorporar un interruptor encapsulat, fet que millora de manera notable la seguretat del servei, així com de l’avifauna de la zona pròxima al Camí de Cal Ganxo de Castelldefels, a peu del Parc Natural del Garraf.

Les obres han consistit a retirar un interruptor aeri d’oli per un encapsulat que funciona amb un gas aïllant. El nou dispositiu redueix la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. A més d’aquesta millora, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.

A més, el nou interruptor evitarà en major mesura la col•lisió dels ocells contra la línia i dissuadir-los de reposar en aquesta instal•lació i, en cas de fer-ho, el folrat dels cables evitaria qualsevol accident. D’aquesta manera s’eliminen possibles contactes, a més de protegir la vida de les espècies autòctones i evitar els microtalls que podrien sorgir de l’accident.

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 9.600 euros, comportarà una millora directe del subministrament a gairebé 3.600 clients repartits entre els municipis de Begues, Castelldefels, Gavà i Sitges, els beneficiats per aquests treballs.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here