Davant d’un miler de persones reunides el Parc Nou del Prat. en l’acte central de campanya de la coalició – i acompanyat per altres membres de la candidatura-, el candidat ecosocialista, Ernest Urtasun, ha aprofitat per llançar el principal missatge de campanya: votar massivament per combatre les polítiques d’austeritat de la Troika perquè “l’alternativa” és possible i passa necessàriament per un bon resultat de les esquerres a nivell europeu “que obri una porta a l’esperança” per defensar els “drets i la dignitat” de les classes populars

“Volem concentrar el vot de a gent d’esquerres en aquesta candidatura que defensa els drets i que no deixarà tirada a la gent i que no els decebrà ni pactant amb la dreta ni fent polítiques de dretes”, ha assegurat Urtasun, que ha estat acompanyat per altres membres de la candidatura com la número 2, Núria Lozano, la número 3, l’ebrenca Montserrat Castellà, la número 5, la jove Delfina Rossi, la número 6, la gironina Eugènia Pascual, pel número 8, el lleidatà Carles Feixa,  pel diputat de la Izquierda Plural, Alberto Garzón, i pels màxims líders de la coalició, Joan Herrrera i Joan Josep Nuet

En aquest sentit, Urtasun ha assegurat, en referència a Jean Luc Melénchon, que el dia 25 “farem de l’elecció una insurrecció civil” per “un canvi radical a Europa”. “Farem un càstig a les polítiques del PP i CiU  i obrirem un camí nou, una porta d’esperança per començar a canviar les coses a Europa”. Però per això, ha dit Urtasun, cal no quedar-se a casa i anar a votar “perquè no ens segueixin robant el somni de l’esquerra d’una Europa de drets i llibertats”. “Davant la col·laboració amb la Troika, nosaltres reclamem un vot de rebel·lió per una millor Europa”, ha dit Urtasun en referència a l’actitud que han tingut PP, PSOE, i CiU que “han aplicat com ningú” el programa del Banc Central Europeu, de la Comissió Europea i del Fons Monetari Internacional.

Durant l’acte, que ha estat presentat per l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor i la coordinadora d’ICV al Baix Llobregat, Candela López, Urtasun ha assegurat que la coalició lluitarà contra aquesta Europa que en els darrers anys han humiliat a les persones amb unes condicions precàries de treball, que ha obligat als joves a marxar i a les dones a tornar a carregar amb les tasques de l’Estat del Benestar i, a més, seguirà portant al programa la lluita pels drets dels col·lectius que encara no han assolit la igualtat ni legal ni real. Per això, Urtasun també s’ha compromès a lluitar contra la LGTBfòbia, just el dia que es commemora aquesta lluita.

Per la seva banda, Lozano ha instat a què el 25-M es produeixi una “gran rebel·lió a les urnes”; ha animat a “insubordinar-nos al fatalisme” per impulsar “una Europa que pensem construir amb el poder de la gent en contra del poder”. “El 25 de maig he de decidir si lluitem per les nostres vides, pels nostres drets, per la recuperació dels valors fundacionals de la UE, o si volem continuar patint els governs tecnocràtics dels homes de negre que es passegen per Madrid, Roma i Atenes”, ha proclamat la número dos d’ICV-EUiA entre aplaudiments.

Lozano també ha fet esment del debat a cinc bandes al Parlament Europeu entre els candidats a presidir la Comissió Europea, entre ells Ska Keller i Alexis Tsipras, i al cara a cara entre el conservador Miguel Arias Cañete i la socialista Elenea Valenciano a l’Estat. “Era un cara a cara, un duel de caradures”, ha denunciat la candidata, que ha constatat que ni ells dos ni el candidat de CiU tenen credibilitat. En aquest sentit, Lozano ha recordat que Felipe González no va descartar fa uns dies la possibilitat de fer una gran coalició a l’Estat. Es tractava d’un “exercici de sinceritat política, que va explicar l’autèntic programa ocult del bipartidisme i la troika”, ha advertit la candidata.

Herrera ha demanat “votar amb intel·ligència per derrotar la dreta” que a Europa expressen els candidats del PP, PSOE i CiU i que a Catalunya aplica Mas. “Calen front d’esquerres que tinguin un gran resultat, que sigui una expressió de rebuig a les retallades socials”, ha assegurat Herrera que ha volgut deixar clar que l’alternativa als ajuntaments conservadors, a l’Estat i ala Generalitat comença a construir-se el proper 25M. “Té raó Mas: hem d’enviar un missatge a Eruopa amb el dret a decidir però també contra la bandera de les retallades”, ha dit alhora que s’ha dirigit al líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, per preguntar-li  si pensa donar suport als candidats conservadors a presidir la Comissió Europea. “Diuen que PP i PSOE no són el mateix, però han format part del mateix govern”, ha avisat.

Nuet ha agraït l’assistència d’Alberto Garzón i ha recordat que la coalició compta amb molts aliats a l’Estat, però també a Europa, citant per exemple el candidat a presidir la Comissió Europea del Partit de l’Esquerra Europea i líder de la Syriza grega, Alexis Tsipras. Tot seguit el coordinador d’EUiA ha instat a participar a les eleccions europees: “El dia 25 toca triar si votem els mateixos de sempre, que ens han matxacat, que ens han destrossat l’Estat del Benestar, o fem una altra opció, de canvi, que diu no a les retallades, que vol que el poder estigui amb les classes populars i treballadores d’aquest país”, ha esperonat Nuet.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here