La Festa Major de Castellví se celebrarà del 30 de maig a l’1 de juny. S’ha creat una samarreta commemorativa que es pot reservar fins demà dilluns 19 de maig

Les nits de divendres i dissabte seran plenes de música, així com el matí de diumenge, quan se celebrarà la segona trobada de grups de percussió del Baix Llobregat Nord. Pel que fa a les tradicions es podrà gaudir un any més del correfoc de final de festa, conèixer l’agricultura local i participar en el tradicional sopar de germanor. A més, enguany, hi ha prevista també una actuació castellera, la primera en molts anys al municipi.

La Festa Major 2014 tindrà una prèvia el dijous 29 de maig amb la presentació, a les 19 hores al saló de plens, del llibre ‘L’activitat minera a Castellví de Rosanes i Martorell’, de Sergi Falguera, editat pel Centre d’Estudis Martorellencs.

L’endemà, divendres 30 de maig, el pregó de festes des del balcó de l’ajuntament donarà el tret de sortida de les celebracions. Enguany serà el Club BTT Castellví l’encarregat d’obrir la Festa Major, a les 9 del vespre.

Poc abans de les 10 del vespre començarà el sopar de germanor a la plaça del poble, la plaça d’Europa i els carrers de la rodalia. Havent sopat, Koktel J.A.S amenitzarà el ball de Festa Major, i clouran la nit el grup de versions Fugados de Alcatraz i DJ Jangar.

L’activitat de dissabte es concentrarà a partir de la tarda. Primer, a la pista amb un partit amistós del conjunt de futbol sala de l’escola esportiva, i a partir de les 18 hores, amb una nova edició de la Trampolinada. Un munt d’activitats per als més petits de casa s’aplegaran al pati de l’escola fins a les 21 hores amb motiu d’aquesta activitat. A partir de les 22.30, la Nit Jove omplirà de nou la plaça del poble amb les actuacions de Más vale tarde ke nunca, La barraca i Kayo Malayo.

Diumenge 1 de juny, darrer dia de la festa grossa, serà una jornada ben plena de propostes per a totes les edats. Al matí, a partir de les 10, tindrà lloc la segona trobada de grups de percussió del Baix Llobregat Nord a Castellví, amb la participació de set colles de percussió/batucada, que faran una rua pels carrers més cèntrics del nucli urbà i es concentraran posteriorment a la plaça. A les 10 també començarà al voltant de la plaça la fira de l’agricultura, el comerç i les entitats locals. Aquest espai també acollirà, a les 13 hores, les construccions humanes dels Vailets de Gelida, en la que serà la primera actuació castellera al municipi en molts anys.

A la tarda, la recta final de les activitats inclourà un espectacle per a tots els públics a càrrec del mag Fèlix Brunet –sala del CCR a les 18.30-, i el tradicional correfoc de final de festa, que omplirà de foc i fum els carrers del nucli urbà a partir de les 21.30 hores, de la mà de la colla de Diables de Sant Andreu de la Barca.

Enguany, amb motiu de la celebració de la Festa Major, s’ha dissenyat una samarreta commemorativa -5 euros/samarreta- per poder-la lluir durant les jornades festives. Les persones interessades en tenir-ne una poden reservar-la fins al 19 de maig a l’Ajuntament, i recollir-la posteriorment els dies 29 i 30 de maig a les oficines municipals en horari d’atenció al públic.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here