El president d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha assegurat que ERC és l’únic partit capaç de construir majories capaces de transformar la realitat. Per la seva banda, el cap de llista d’ERC a les properes eleccions eruropees, Josep Mª Terricabras, ha defensat la necessitat de votar la coalició independentista perquè “serem els que defensarem el dret a decidir”

L’acte, que ha reunit prop de 450 persones i que ha presentat Raquel Albiol, candidata a l’alcaldia de Cornellà de Llobregat, s’ha celebrat aquesta tarda  a l’Auditori de Cornellà.

El candidat d’ERC Baix Llobregat a la llista de les europees, Ignasi Doñate, ha estat el primer en intervenir, i ha demanat uns segons de silenci pels miners morts a Turquia, com a mostra de l’actual situació i recordant com durant anys el Baix Llobregat va ser una comarca capdavantera en la lluita obrera.

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, també ha participat aquest dimarts en l’acte central d’Esquerra Republicana-NECat-Cataluna Sí a les eleccions europees al Baix Llobregat.

junquerascornellaJunqueras ha explicat alguns dels perills que es trobarà Terricabras al arribar al Parlament Europeu,com quan ell es va trobar que el “Secretari d’Estat per la Unió Europea em va renyar per treballar massa al arribar a Europa”. El líder d’ERC ha criticat que “Espanya es l’Estat que té més expedients oberts pel fet d’incomplir directives europees” i ha recordat com només ‘el PSOE va votar a favor de Durao Barroso, cosa que no va fer cap més socialista europeu”. El president d’Esquerra Republicana ha criticat com “PP i PSOE a Europa són moltes vegades un sol partit, un fet únic a Europa”.

Pel màxim mandatari independentista cal defensar “guanyar competitivitat i deixar de fer el que han fet fins ara, guanyar-la exclusivament via salaris” i ha optat perquè “l’hem de guanyar via àmbits diferents, ho hem de fer cada dia, per exemple en l’àmbit de l’energia”.

Junqueras ha explicat que “l’energia que nosaltres produïm és de les més barates d’Europa, però en paguem una de les més cares d’Europa. Tot allò és marge de benefici que s’estreny i massa salarial que s’estrangula. I això ho haurà de defensar cada dia en Josep-Maria Terricabras, com la connexió energètica amb França”.

El també alcalde de Sant Vicenç dels Horts, ha contestat a Alicia Sáncez Camacho que diu que marxaran 6000 multinacionals en cas d’independència i li ha recordat que “cada dia la inversió estrangera creix en el nostre país” i “quan ens diuen que les multinacionals estan preocupades, nosaltres que parlem amb elles sabem que el que preocupa és el preu del Kw/hora, no la independència de Catalunya. I si la independència servis perquè el Kw/hora fos més barat, ells encantats’ i ha recordat que per exemple amb la regulació de l’energia ‘la paraula dels governs espanyols no val res”.

“Cada dia haurem d’estar defensant els costos energètics, de transport, de l’energia, igual que haurem de fer molta feina a dins de casa nostra” ha dit Junqueras per afegir que “som conscients que necessitem construir majories polítiques i socials, i per a construir-les hem de poder fer un discurs de majories, un discurs que puguem oferir al 90% dels nostres treballadors, al 90% dels nostres sindicats, al 90% dels nostre empresaris, al 90% dels nostres jubilats…”.

“No transforma la realitat qui més diu que la vol transformar sinó qui acumula les forces necessàries per transformar-la. I això a Catalunya només ho pot fer Esquerra Republicana. Ningú més està en condicions de construir un discurs de majories. Els únics que tenim aquestes forces, som nosaltres’ ha reblat Junqueras que ha afirmat que en aquestes eleccions “si fem un mica més o una mica menys, no passa res. Però sí que és vital saber que som nosaltres els que tenim la capacitat de fer aquestes majories, i no oblidant la responsabilitat històrica que tenim”.

ercCornellaestelada

El cap de llista d’ERC a les europees, Josep-Maria Terricabras, ha dubtat públicament de l’amor que diuen sentir els representants del PP per Catalunya. Des de l’Auditori de Cornellà de Llobregat, on ha participat en el míting d’aquest dimarts, Terricabras ha recordat el debat del passat dilluns a TVE i “l’amor” per Catalunya del dirigent del PP, Esteban González Pons. “Vaig estar a punt de dir-li que hi ha gent que diu que estima a la dona i li pega. No n’hi ha prou amb dir que l’estimes si li pegues”, ha subratllat.

En el seu discurs, Terricabras ha defensat la necessitat de votar la coalició independentista perquè “serem els que defensarem el dret a decidir” i també perquè “serem els que defensarem la llibertat amb justícia” perquè “la llibertat sense justícia són privilegis” i ha afirmat que no només ERC defensa el dret a decidir o fins i tot la independència de Catalunya, “però només nosaltres, tots els nostres diputats, assumeixen la defensa d’aquests objectius sense terceres vies impossibles”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here